Tranzit intens la frontierele române. Peste 2,5 milioane de persoane au trecut granița, mai multe decât anul trecut

Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat, în perioada 20 decembrie - 3 ianuarie, frontiera română, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai mari valori de trafic au fost la puntele de trecere a frontierei din vestul ţării.

Poliţia de Frontieră se aşteaptă ca traficul să se intensifice, în perioada următoare, pe sensul de ieşire din ţară, întrucât românii se vor întoarce în străinătate după vacanţă, dar şi la frontiera cu Republica Moldova, pe sensul de intrare în ţară, având în vedere că mulţi turişti vor veni să petreacă în ţara noastră sărbătorile pe rit vechi, transmite news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada sărbătorilor de iarnă şi în primele zile ale anului 2020, traficul prin punctele de trecere a frontierei a înregistrat creşteri faţă de o perioadă normală, astfel că s-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului, nefiind înregistrate blocaje sau timpi mari de aşteptare.

Sursa citată anunţă că, întrucât vacanţa de iarnă se încheie şi în curând vor începe sărbătorile de iarnă pe rit vechi, măsurile vor fi menţinute, prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontieră şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei.

Astfel, în perioada 20 decembrie 2019 - 3 ianuarie 2020, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.540.000 de persoane, din care 1.180.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.360.000 pe sensul de intrare în ţară, si 573.000 de mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră, în medie, desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

„Menţionăm că este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. De asemenea, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, arată Poliţia de Frontieră.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România. Astfel, prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării au trecut aproximativ 941.000 de persoane, urmate de cele aeroportuare - 734.000 de persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova - 385.000 de persoane.

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport „Henri Coandă”, cu un trafic de aproximativ 473.000 de persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 361.000 de persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 231.000 de persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, iar la graniţa cu Bulgaria a fost PTF Giurgiu.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy