Transportatorii, PROTEST de AMPLOARE: „Reclamațiile la adresa Euroins, creștere de 200% în 6 luni. Cât în Germania în 13 ANI“

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunță un miting de protest împotriva companiei de asigurări Euroins.  3.000 de persoane sunt așteptate la acțiunea de protest și peste 1.000 de camioane.

Proteste de amploare în Voluntari, la sediul Euroins, anunțat pentru miercuri, 18 noiembrie, în intervalul orar 10:00 - 13:00. Vor parca o mie de autovehicule, iar acțiunea de proteste este „împotriva practicilor abuzive ale societăţii de asigurări, care deţine locul 1 în Europa, în privinţa reclamaţiilor înregistrate în domeniul asigurărilor“, anunță organizatorii.

„COTAR are înregistrate peste 1.300 de unităţi reparatoare afiliate, societăţi care întâmpină mari probleme financiare, din cauza conduitei abuzive a societăţii Euroins Asigurări, societate care deţine peste 32% din piaţa RCA din România. Doar în primele 6 luni ale acestui an, societatea Euroins a înregistrat 11.225 de reclamaţii, în creştere cu 199,57% faţă de numărul total înregistrat în semestrul I al anului 2019.

11.225/6 luni - echivalentul reclamaţiilor înregistrate de întreaga piaţă germană, în 13 ani

 

Aproape 62% din totalul reclamaţiilor pieţei de asigurări din România au fost formulate la adresa firmei de asigurări Euroins, în primele 6 luni ale acestui an', precizează reprezentanţii Confederaţiei. Transportatorii susţin că, în trimestrul II al acestui an, Euroins a avizat 21.870 de dosare de daună şi a înregistrat 4.834 de reclamaţii, „adică echivalentul reclamaţiilor înregistrate de întreaga piaţă germană, în 13 ani“, potrivit COTAR.

„În urmă cu două zile am anunţat Guvernul României că această industrie este pusă pe butuci din cauza dezinteresului instituţiilor acestei ţări, de a interveni şi a lua măsuri ferme şi eficiente faţă de cele două firme de asigurări rău platnice. Aceste societăţi au ajuns, din vina Consiliului Concurenţei, să deţină 75% din piaţa RCA din România. Astăzi facem încă un pas în faţă şi solicităm emiterea unei autorizaţii de miting faţă de societatea care creează cele mai mari probleme din piaţa de asigurări din România: Euroins“, a declarat Mircea Manolache, preşedintele COTAR - Filiala Iaşi.

Reprezentanţii COTAR precizează că au depus cerere, la Primăria oraşului Voluntari, pentru organizarea mitingului din 18 noiembrie 2020. „Absolut toţi participanţii la miting vor purta mănuşi şi măşti de protecţie, atât pe durata mitingului, cât şi în momentul sosirii şi plecării. COTAR va asigura aprovizionarea manifestanţilor cu dezinfectant, mănuşi şi măşti de protecţie şi se va asigura pe toată durata mitingului că participanţii le vor purta în mod corespunzător“ se arată  într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy