Transport de armament rusesc, BLOCAT de România, pe Dunăre. Ce conţinea şi unde trebuia să ajungă. Reacţia Ramonei Mănescu

Andreea Cosma |
Data publicării:

Tensiuni între Serbia şi România, după ce ţara noastră a blocat un transport de armament rusesc. Cele 30 de tancuri şi 30 de blindate din Rusia ar fi urmat să ajungă la Belgrad. 

După cum informează Agenția sârbă de ştiri Informer, motivul pentru care Bucureștiul a împiedicat primirea vehiculului blindat din Serbia este legat de un ordin direct din partea conducerii NATO, scrie publicaţia rusă Moskovskii Komsomoleţ, citat de Agenţia bulgară Focus, transmite RADOR, citat de defenseromania.ro.

Publicaţia sârbă acuză că decizia autorităților române încalcă în totalitate Convenția de navigație pe Dunăre, conform căreia fluviul este o cale navigabilă internațională.

Noul ministru al Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a spus că Rusiei nu i se cere prea mult, ci doar respectarea cadrului legislativ internațional.

"Stiți că poziția româniei față de Rusia pornește în primul rând de la vecinătatea in care ne aflăm dar se înscrie și în poziția UE vis a vis de Rusia. Pentru că noi fiind de partea UE trebuie să ne aliniem poziției UE. Mă refer la sancțiuni, la anumite limitări în dialogul si cooperarea cu Rusia și mă refer în special la poziția fermă pe care o avem și ca membru UE . Nu cerem prea mult de la Rusia în calitate de actor pe scena politică internațională, dacă cerem să respecte cadrul legislativ internațional. Este principiul de la care pornim si de la care nu putem face rabat nici măcar pentru Rusia.

Nu este nimic negociabil, relația cu Rusia reprezintă un punct cheie în stabililitatea din zonă, în securizarea flancului estic NATO, în modul în care putem să gestionăm pe mai departe discuțiile în Marea Neagră. Și NATO și UE au același discurs în ceea ce privește Rusia, iar România nu poate avea alt discurs, fiindcă este membră în ambele organizații", a declarat Ramona Mănescu, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel