Tragedie greu de imaginat în Italia: Doi frățiori, de 4 și 2 anișori, au ars de vii într-o baracă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Doi frați, în vârstă de 2 și 4 ani, au ars de vii într-un incendiu care a izbucnit în tabăra de romi Stornara din Foggia. Potrivit primelor informații ale pompierilor, flăcările au cuprins mai multe cocioabe, iar într-una dintre acestea au fost găsite cadavrele băiețelului de 4 ani și ale surorii de 2 ani.

Potrivit publicației La Repubblica, incidentul s-a petrecut în tabăra de romi din localitatea Stornara, provincia Foggia. Incendiul ar fi izbucnit de la un grătar improvizat, construit din bidoane folosite pentru depozitarea uleiului. Aceasta ar fi prima ipoteză care va fi examinată de pompieri. La fața locului au sosit prefectul de Foggia, Carmine Esposito, și procurorul de gardă, Roberta Bray, care au deschis o anchetă.

"Tatăl plecase la muncă pe un câmp, în timp ce mama copiilor s-a dus la baie. Când femeia s-a întors, a găsit coliba în flăcări", a spus Rosaria, o româncă care locuiește în tabără de șase luni. "Copiii dormeau. Când s-a întors mama a văzut flăcările", a mai spus femeia, potrivit sursei citate.

Primarul din localitate: "Astfel de evenimente nu ar trebui să aibă loc" 

 

„Nici faptul că această administrație a semnalat și adus la cunoștința tuturor autorităților abilitate situația dramatică din punct de vedere al sănătății din tabăra de romi nu poate să mângâie sau să aline durerea. Astfel de evenimente nu ar trebui să aibă loc. Prea des singurii care sunt cu adevărat nevinovați plătesc consecințele”, a scris primarul din Stornara (Foggia), Rocco Calamita, în postarea publicată pe pagina sa de Facebook cu referire la incendiul care a avut loc în tabăra de romi, în care și-au pierdut viața doi frați de 2 și 4 ani.

„Sper ca politica națională să abordeze și să rezolve acest tragic fenomen care acum nu are granițe și care afectează comunitatea noastră la fel de mult ca și pe cea din Foggia, Puglia, la nivel național și internațional. Există un angajament din partea acestui primar și a întregii administrații municipale de opri acest fenomen", a concluzionat primarul, care a precizat că va sprijini familia afectată de acest eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel