Tot mai multe țări pun condiții pentru a primi români

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În plin sezon de vacanţe, Europa ne închide uşa în nas din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV 2 de la noi. De azi, dacă aveţi drum în Ungaria, puteţi intra, dar staţi în carantină două săptămâni. Şi mai drastică este Austria, care a suspendat toate cursele aeriene din şi spre România. Nu ne primesc cu braţele deschise nici olandezii sau britanicii.

De la miezul nopţii, România este ţară galbenă pentru Ungaria. Asta înseamnă că dacă mergem în vizită, vom sta două săptămâni în carantină. Scăpăm de izolare doar dacă prezentăm la graniţă două teste negative de coronavirus, care să fi fost făcute la distanţă de 48 de ore unul de altul.

Citește și Lista țărilor care interzic accesul românilor sau le impun carantinarea. În ce condiții le puteți vizita

Tot la graniţă vom fi supuşi unui examen medical, iar dacă avem simptome specifice coronavirusului, facem cale întoarsă.

Restricţiile i-au descurajat pe români. La punctele de trecere spre ţara vecină, doar câteva maşini aşteptau să treacă graniţa, mai ales că mulţi români s-au grăbit să iasă din ţară zilele trecute. Cei care nu au apucat sunt resemnaţi.

 

În Austria, cu maşina sau cu trenul, dar nu putem intra decât cu un test negativ la COVID

 

Nu mai sunt bucuroşi de oaspeţii din România nici austriecii. Cei care aveau deja programate vacanţe s-au văzut nevoiţi să îşi schimbe planurile. Putem ajunge în Austria cu maşina sau cu trenul, dar nu putem intra decât cu un test negativ la coronavirus, nu mai vechi de patru zile. Fără el, trebuie să stăm în carantină două săptămâni.

„Se prezintă România ca fiind Italia 2, se prezintă Bucureştiul şi încă trei orașe mari ca fiind următoarele oraşe din Italia. Evident, oamenii au fost extrem de reticenţi, atât în a ne primi, cât şi în a dezvolta relaţii comerciale în următoarea perioadă”, a declarat Roxana Ilinca, manager agenţie turism, potrivit Observator

 

20 de state ne pun condiţii

 

20 de state, dintre care 11 din Uniunea Europeană, ne pun condiţii dacă vrem să mergem în vizită. Printre ele țări precum Danemarca, care ne cere să facem dovada unei rezervări la hotel, Slovacia sau Marea Britanie, care ne impun să ne autoizolăm la sosire.

Deciziile vin mai ales după ce, în ultima săptămână, peste 4.000 de români au fost confirmaţi cu coronavirus.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel