Tort de cafea cu nucă, desertul fiecărei sărbatori în familie! Rețeta care a înnebunit toate gospodinele - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tort de cafea cu nucă, desertul fiecărei sărbatori în familie! Rețeta care a înnebunit toate gospodinele - FOTO capturi video YouTube @Cocina Abierta
Tort de cafea cu nucă, desertul fiecărei sărbatori în familie! Rețeta care a înnebunit toate gospodinele - FOTO capturi video YouTube @Cocina Abierta

Cu o textură cremoasă, vă prezentăm unul dintre deserturile care va deveni preferatul dumneavoastră: tort de cafea cu nucă.

O prăjitură cu cafea în care combinăm o prăjitură spongioasă cu nucă de casă cu o cremă de unt foarte dulce. Rezultatul său nu ar putea fi mai irezistibil. Continuă să citești și încearcă această rețetă pentru că nu are nicio complicație. Și vei surprinde pe mai mult de unul!

Dintre numeroasele rețete cu cafea pe care le putem găsi în multe restaurante, supermarketuri sau brutării, această prăjitură cu nucă și cafea este una dintre cele mai dorite. 

Pe de o parte, pregătim prăjitura cu făină, ou, unt și atingerea crocantă de nucă împreuna cu aroma cafelei care ne place atât de mult. Iar odată copt aluatul, vom face o cremă de unt și cafea care va da prăjiturii noastre cel mai apetisant rezultat.

Tortul îl poți lăsa la temperatura camerei trei sau patru zile, deși dacă îl ții la frigider va mai rezista câteva zile. 

Biluțe de lapte, un desert foarte gustos care se topește în gură! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu se fac!

 

Tort de cafea cu nucă - Ingrediente

 

Pentru tort:

- 225 de grame de unt nesarat

- 225 de grame de zahăr brun

- 4 ouă

- 60 de mililitri de cafea

- 50 de mililitri de lapte

- 225 de grame de făină auto-crescătoare

- 1/4 linguriță de sare

- 60 de grame de nuci decojite.

Pentru crema de unt de cafea:

- 345 de grame de zahăr pudră

- 170 de grame de unt nesărat

- 40 mililitri de lapte

- 20 mililitri de cafea.

Biscuiți de Crăciun decorați. Super simpli și rapizi. I-ai găti în fiecare zi! Notează și salvează rețeta

 

Cum se prepară tortul de cafea cu nucă

 

Începeți prin a pregăti cafeaua. Apoi, veți pregăti două prăjituri egale pentru a putea asambla tortul mai târziu, așa că aveți nevoie de două forme rotunde egale.

Bateți untul cu ajutorul unui mixer cu tije timp de 1 sau 2 minute până obțineți o textură cremoasă. Se adaugă zahărul brun și se mai bate încă 4 minute până rămâne o masă pufoasă și omogenă.

Adăugați ouăle unul câte unul și bateți încet. Se adaugă faina cernută și sarea și se amestecă încet.

Adaugă cafeaua și nucile tocate. Continuați să amestecați totul bine. Dacă aluatul este prea gros, adăugați puțin lapte.

Ungeți baza și părțile laterale a două forme egale cu unt pentru a nu se lipi aluatul și distribuiți amestecul în ambele furme aceeași cantitate.

Da-i lovituri mici pentru a elibera bulele de aer din interior și puneți în cuptorul preincalzit la 180°.

2. -imagine fara descriere- (tort-de-cafea-cu-nuca--desertul-fiecarei-sarbatori-in-familie-reteta-care-a-innebunit-toate-gospodinele-2.jpg)

Se coace 20 sau 25 de minute și când vedeți că au crescut și au o culoare mai aurie, le scoateți și le lăsați să se răcească.

Mousse de lămâie. Un desert demențial fără coacere, cu puține calorii. Se topește în gură!

 

Cum se prepară cremă de unt de cafea

 

Acum vom pregăti această cremă de unt cu aromă de cafea . Bateți untul timp de 1 până la 2 minute. Adăugați treptat zahărul pudră și bateți mai repede încă 3-4 minute.

Adăugați cafeaua și amestecați. Și dacă rămâne prea gros, adăugați puțin lapte.

3. -imagine fara descriere- (tort-de-cafea-cu-nuca--desertul-fiecarei-sarbatori-in-familie-reteta-care-a-innebunit-toate-gospodinele-3.jpg)

Și la sfârșit, asamblam tortul.

Pe o farfurie se așează unul dintre pandișpani și se întinde deasupra un strat (generos) de cremă de unt pentru a acoperi blatul.

4. -imagine fara descriere- (tort-de-cafea-cu-nuca--desertul-fiecarei-sarbatori-in-familie-reteta-care-a-innebunit-toate-gospodinele-4.jpg)

Se întinde bine până devine perfect și se adaugă cealaltă prăjitură (fără a se presa). Acoperiți din nou această parte cu crema de unt și distribuiți câteva nuci întregi pentru a decora.

5. -imagine fara descriere- (tort-de-cafea-cu-nuca--desertul-fiecarei-sarbatori-in-familie-reteta-care-a-innebunit-toate-gospodinele-5.jpg)

Este gata! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt             
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g             
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G             

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel