Tocăniță brașoveană. Rețeta secretă a gospodinelor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
tocanita brasoveana
tocanita brasoveana

Tocăniță brașoveană. Este un preparat iubit în centul țării, de aceea vă propunem să o încercați și nu veți regreta. Cubulețe de cartofi, cubulețe de friptură de porc, sos béchamel și cașcaval dat pe răzătoare, asezate în straturi te vor cuceri. 

Tocăniță brașoveană. Ingrediente:

1 kg cartofi albi,

30 ml ulei de măsline,

400 grame cotlet de porc,

50 ml ulei de floarea-soarelui,

30 grame unt,

20 grame făină albă de grâu,

 300 ml lapte,

100 ml smântână pentru gătit,

100 grame cașcaval,

 sare de mare, piper, piper,  usturoi granulat, boia de ardei - toate după gust.

 

Tocăniță brașoveană, mod de preparare

 

Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe foarte mici. Îi așezăm într-o tavă cât mai mare, astfel încât să nu se suprapună, îi stropim cu 30 ml ulei, îi condimentam cu sare, piper și usturoi. Acum amestecăm totul foarte bine și dăm tava, circa 20 min, la cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Din când în când, întoarcem cartofii, pentru a se rumeni uniform.

Între timp, tăiem cotletul de porc în cubulețe la fel de mici că și cartofii și o amestecăm cu 50 ml ulei, condiment după gust, inclusiv boia și prajim cubulețele într-o tigaia, fără adaos de ulei, până sunt rumenite și bine pătrunse.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tocăniță brașoveană, s-ar putea să îți placă și rețeta Ciorbă de pui cu smântână şi usturoi. Cea mai savuroasă ciorbă, din ingrediente naturale, ca la mama acasă

 

Pentru sosul bechamel, topim untul într-o crăticioara, apoi tragem de pe foc, adăugăm făină și amestecăm repede cu țelul, că să nu se facă cocoloașe. Adăugăm laptele și smântână dulce, condimentam cu sare, piper și un praf de nucșoară. Punem sosul din nou pe foc și îl lăsăm să fiarbă la foc foarte mic, cca 10-12 minute, până făină este fiartă și sosul bine legat. În sosul fierbinte punem 50 g cașcaval dat pe răzătoare și amestecăm până cașcavalul este topit.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tocăniță brașoveană, s-ar putea să îți placă și rețeta Piure de cartofi cu lapte, rețeta simplă: Cum se face corect și ce ai greșit până acum

 

Pentru a asambla tocăniță, punem pe fiecare farfurie un strat de cartofi, un strat de cubulețe de carne, un strat generos de sos bechamel și puțin cașcaval dat pe răzătoare deasupra. Poftă bună. 

[citeste si]

 


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel