Știrile serii, 18 august: Rămâi la curent cu cele mai importante informații ale zilei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în cea de-a doua parte a zilei de marți, 18 august 2020.

-> Klaus Iohannis: „România are foarte multă nevoie de infrastructură”. Declarația de presă AICI.

-> Nelu Tătaru spune că-și va trimite copilul la școală. Ministrul face însă apel către părinți. Informații AICI.

-> Familie de români, zdrobită sub roțile unui TIR: Fetiță de 2 ani și mama ei, moarte. Filmul accidentului de pe A1 (VIDEO) Detalii AICI.

-> Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat pe pagina oficială de Facebook că procesarea documentelor de pensionare se va face mai rapid, iar angajatorii vor primi pe e-mail o Notificare cu 3 luni înainte. Declarația completă AICI.

-> Drama unei românce cu COVID care și-a pierdut soțul: „A venit mai bine decât mine, fără febră. Parcă a explodat virusul în el” Povestea AICI.

-> Româncă, fiică de milionar, ucisă cu sânge rece în propria casă. Manuela, victima unui plan pus la cale chiar de iubit. Detalii de ultimă oră

 

Știrile serii din DIASPORA

 

-> Cotidianul german Süddeutsche Zeitung prezintă detalii despre condiţiile improprii în care au lucrat românii la o fermă bavareză din localitatea Mamming, unul dintre marile focare de infecţie din Germania. Cazurile puteau fi evitate, dacă proprietarul respecta regulile de igienă, acuză un român. Mai multe detalii AICI.

-> O parte dintre românii care se întorc din Spania în România vor trebui să stea în carantină, timp de 14 zile. Şase regiuni din regat, care cuprind şi zone turistice, precum Barcelona, Palma de Mallorca sau Insula Ibiza au intrat încă de seara trecută pe lista galbenă. Noile măsuri îi afectează atât pe românii plecaţi recent în vacanţă, cât şi pe cei stabiliţi acolo care în această perioadă se aflau în concediu la rudele din ţară. Informații AICI.

-> Austria va desfăşura 1.300 de angajaţi suplimentari la frontierele sale sudice şi estice, a anunţat marţi guvernul, drept reacţie la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 care ar fi legată de sezonul turistic de vară, relatează dpa. Mai multe informații AICI.

-> Accident mortal pe Autostrada 4 din Germania, lângă Kerpen. Un șofer român, în vârstă de 56 de ani a ars până la moarte în camionul său după ce a făcut accident. Detalii AICI

-> Potrivit statisticilor ministerului de resort din Spania, aproape 4.000 de români au obținut, în 2019, cetățenia spaniolă. Cei mai mulți sunt tineri, până în 45 de ani. Ca o premieră, 2019 a fost anul în care au devenit cetățeni spanioli cei mai mulți români. Cifrele AICI.

-> Italia. Român în stare critică după o bătaie cruntă: A sărit să apere un octogenar atacat de un migrant. Povestea AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel