Familie de români, zdrobită sub roțile unui TIR: Fetiță de 2 ani și mama ei, moarte. Filmul accidentului de pe A1 (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Teamă de o amendă l-a împins pe un șofer de TIR la un gest care a dus la capătul drumului vieții pentru o mamă și copilul de doi ani. Pentru că nu era în regulă cu orele de odihnă, a vrut să scape de amendă şi a întors pe autostradă. O familie a fost zdrobită sub roțile TIR-ului. Doar tatăl a supraviețuit impactului.

La kilometrul 108 al autostrăzii București-Piteşti, şoferul unui TIR şi-a dat seama că a greşit drumul. Ar fi trebuit să facă dreapta, dar a ratat ieşirea de pe autostradă. Ca să întoarcă regulamentar mai avea de mers 10 kilometri, însă a ales să dea cu spatele şi să întoarcă chiar pe mijlocul şoselei. Şoferul unui autoturism, care circula regulamentar, a încercat să frâneze, dar în zadar. Maşina a lovit glisierele metalice de pe marginea autostrăzii şi a ricoşat în TIR.

„Noi am fost aici primii veniți. Eram pe sensul opus. Șoferul e în regulă, ceilalți doi pasageri am constatat că sunt în stare destul de gravă”, a povestit un martor.

Un copil de 2 ani, aflat pe bancheta din spate a autoturismului, a murit pe loc. Mama sa, care se afla pe scaunul din dreapta, a fost rănită grav.

 

Şoferul tirului le-a spus poliţiştilor că nu el ar fi vinovat

 

„La sosirea la locul intervenției am găsit încarcerate ocupantul din dreapta al autoturismului și fetița acesteia. Șoferul, respectiv tatăl și soțul victimelor, era în afară autoturismului în stare conștientă”, a declarat Adrian Vasile, ISU Argeş, potrivit Observator.

Femeia era în stop cardio-respirator şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Piteşti.

„Colegii au preluat manevrele de resuscitare și le-au continuat în speranța că o vor putea readuce la viață, însă leziunile au fost foarte grave, la nivelul craniului”, a precizat Marius Pascu, medic UPU Piteşti.

Niciunul dintre şoferi nu consumase alcool. Şoferul tirului le-a spus poliţiştilor că nu el ar fi vinovat, dar măsurătorile de la faţa locului au arătat altceva. Aşa că astăzi a fost reţinut de poliţişti şi dus la audieri.

Bărbatul va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel