Tinerii români susțin acordarea dreptului de vot de la 16 ani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tinerii români susțin acordarea dreptului de vot de la 16 ani
Tinerii români susțin acordarea dreptului de vot de la 16 ani

Organizațiile reprezentative ale tinerilor, studenților și elevilor din România susțin acordarea dreptului de vot de la 16 ani.

Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) anunță că susțin propunerea privind coborârea vârstei de vot la 16 ani.

„Considerăm că aceasta reprezintă o măsură benefică, firească pentru o democrație sănătoasă, precum o indică și tendința celorlalte state europene, care va încuraja o participare mai numeroasă și mai semnificativă a tinerilor din România la luarea unor decizii atât de importante, care îi vizează în mod direct”, anunță tinerii.

 

54% dintre tinerii români cred că măsura scăderii vârstei de la care se poate vota va avea un impact pozitiv

 

În anul 2018 a fost realizată o consultare publică în România și a rezultat faptul că 54% dintre tinerii români cred că măsura scăderii vârstei de la care se poate vota va avea un impact pozitiv asupra implicării adolescenților în problemele comunității.

De asemenea, scăderea vârstei minime de vot este o prioritate pentru statele europene, precum reiese din raportul Conferinței Europene de Tineret care a avut loc anul acesta.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că este o prioritate reducerea la 16 ani a vârstei la care se va putea vota în România, așa cum este tendința în multe țări europene, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel