Timmermans spune că britanicii alergau „ca niște idioți” la negocierile pentru Brexit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Frans Timmermans Facebook
Frans Timmermans Facebook

Miniștrii britanici „alergau că niște idioți” când au ajuns la negocierile pentru Brexit în 2017, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Timmermans se aștepta „la niște trucuri demne de Harry Potter” de la miniștri, relatează BBC, citat de Ziare.com.

Însă el a afirmat că, în schimb, britanicii erau că Lance Corporal Jones din Dad's Army, un serial de comedie britanic în care acțiunea are loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Negocierile dintre Marea Britanie și UE au început în 2017, după ce premierul Theresa May a declanșat Articolul 50 prin care un stat membru părăsește blocul european.

La sfârșitul lui 2018, May a ajuns la un acord cu UE, însă parlamentarii britanici au votat împotriva planului de trei ori, ceea ce a dus la o amânare a Brexit până pe 31 octombrie 2019.

Într-un interviu acordat în martie 2019, Timmermans a declarat că a fost „șocat” să vadă cât de nepregătită era echipa britanică la începutul negocierilor.

Timmermans l-a criticat, de asemenea, pe Boris Johnson, fostul ministru britanic de Externe și actualul favorit să devină noul premier britanic, pentru abordarea să privind negocierile privind Brexit-ul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel