Teroare la Vatican: O mașină a pătruns în piață, după ce a forțat porțile de control; șoferul, oprit cu focuri de armă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Spaimă la Vatican: o mașină a pătruns în apropierea intrării în Piața Sfânta Ana, forțând cele două porți de control ale Gărzii Elvețiene și ale Corpului de Jandarmerie al Statului Cetății Vaticanului: inspectorul de jandarmerie, care păzea poarta, a tras un foc de armă. Șoferul a fost arestat.

Frică în jurul orei 20:00 joi, 18 mai, la Vatican. După cum relatează ziarul La Repubblica, o mașină a ajuns la intrarea în Piața Sf. Ana.

Fără să se intereseze de instrucțiunile date de Corpul Pontifical al Gărzii Elvețiene, care îi interzicea să intre în stat fără autorizațiile corespunzătoare, șoferul mașinii în cauză a părăsit temporar intrarea și, după manevre, a reintrat în mare viteză, forțând cele două porți de control, a Gărzii Elvețiene și a Corpului de Jandarmerie al Statului Cetății Vaticanului.

Teroare la Vatican: O mașină a pătruns în piață, după ce a forțat porțile de control

 

În acel moment, inspectorul Jandarmeriei, care păzea poarta, a tras un foc de armă în direcția pneurilor din față ale vehiculului, care și-a continuat drumul. Întrucât codul de alarmă a fost transmis rapid prin radio, paznicul a închis Poarta Monetăriei, care permite accesul în partea din spate a Bazilicii Sfântul Petru, în grădinile Vaticanului și în Piața Sfânta Marta.

Însuși șoferul, odată ajuns în curtea San Damaso, a fost cel care a coborât în mod autonom din mașină: a fost apoi oprit și plasat în stare de arest de către Corpul de jandarmi.

Autorul faptei este un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a fost oprit și va fi interogat în următoarele ore. Acesta a fost găsit într-o stare de alterare psiho-fizică. Nu se cunosc motivele comportamentului său și nici identitatea sa nu a fost dezvăluită. Potrivit informațiilor primite la momentul producerii incidentului, era în jurul orei 20.00, bărbatul se afla la volanul unei mașini și s-a apropiat de poarta de intrare a Sant'Anna, cerând să intre în Vatican. Acolo a găsit soldați ai Gărzii Elvețiene, care i-au spus că nu poate intra.

Șoferul, oprit cu focuri de armă



Atunci, șoferul, prefăcându-se că vrea să facă o manevră pentru a ieși, a continuat în schimb să conducă, apăsând pedala de accelerație și aruncându-se împotriva porții. El a reușit să forțeze blocajul Gărzii Elvețiene și al Jandarmeriei Vaticanului. Imediat s-a dat alarma în toate statele papale. Un gardian a deschis focul și a tras un glonț asupra mașinii, care a atins aripa stângă din față.

Șoferul a reușit să ajungă până în curtea San Damaso, apoi a ieșit din mașină și a încercat să fugă pe jos, dar gărzile l-au ajuns din urmă și l-au oprit. Acesta se afla într-o stare de agitație psihofizică și l-au dus la centrul medical din Vatican. Examinat, medicul a constatat că starea sa de sănătate era oricum bună. El se află acum în celula de securitate la dispoziția sistemului judiciar al Sfântului Scaun și va fi interogat pentru a înțelege motivele comportamentului său.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel