TEROARE în SUA: Uraganul Dorian a făcut prima VICTIMĂ - un băiat de doar opt ani

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Zona insulelor Bahamas este cel mai puternic afectată de Uraganul Dorian. Potrivit NHC, Dorian a egalat recordul, care data din 1935, al celui mai puternic uragan din Atlantic atunci când a ajuns la ţărm.

Un băiat în vârstă de opt ani a devenit prima victimă a uraganului Dorian din Bahamas, unde rafale de vânt cu viteze de până la 200 km / h mătură tot ce întâlnesc în cale, de la acoperișuri, autoturisme, până la copaci și linii de înaltă tensiune. Coasta de Est a SUA este sub teroarea acestui puternic fenomen meteorologic.


Ingrid McIntosh a declarat pentru Eyewitness News că nepotul ei, Lachino Mcintosh, s-a înecat în Insulele Abaco, în nordul Bahamasului. Sora lui este, de asemenea, dată dispărută, potrivit datelor oferite pe news.sky.com.

Uraganul de categorie 5, considerat “catastrofal” de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center - NHC), a atins ţărmul la Elbow Cay, pe insulele Abacos din nord-vestul Bahamas, și se îndreptă acum spre continent.

 

Citește și: MAE. Atenționare de călătorie în SUA


Potrivit NHC, al cărui sediu se află în Miami, Dorian a egalat recordul, care data din 1935, al celui mai puternic uragan din Atlantic atunci când a ajuns la ţărm.

Furtuna a devastat deja nordul Bahamasului, unde peste 13.000 de case au fost distruse sau avariate, potrivit Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

 

Premierul Minnis: „Probabil cea mai tristă zi din viaţa mea“

 

 

Premierul acestui arhipelag alcătuit din peste 700 de insule situat între Florida, Cuba şi Haiti. Hubert Minnis a declarat că, în unele părți, „nu ne putem da seama unde se termină strada și unde începe oceanul. Ne aflăm în faţa unui uragan (...) cum nu am văzut niciodată în istoria Bahamas”, a declarat Hubert Minnis.“Este probabil cea mai tristă zi din viaţa mea”, a adăugat el, în lacrimi.


Potrivit meteorologilor, în perioada următoare pe traiectoria uraganului Dorian s-ar afla statele americane Florida, Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord.Mai multe zone din Georgia și Carolina de Sud sunt deja pregătite de evacuare statul Florida fiind și el predispus să fie traversat de uragan.
Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Le cer tuturor celor care se află pe traiectoria uraganului Dorian să asculte de toate avertizările şi de ordinele de evacuare date de autorităţile locale. Se pare că toţi vor fi nevoiţi să facă asta, din păcate. Trebuie să fim vigilenţi. Uraganul se mişcă încet, dar acest lucru nu e ceva bun. Cu cât se mişcă mai încet, cu atât va fi mai puternic.”

"Vă implor să vă rugați pentru noi. Bebelușul meu are doar patru luni", a spus o femeie în lacrimi într-un clip postat pe Facebook, preluat de news.sky.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel