Teodorovici, deschis la MODIFICĂRI privind OUG 114

Andreea Cosma / 12 mar 2019, 19:45 Salveaza PDF Comentarii

Eugen Teodorovici a declarat că este deschis la posibile modificări privind OUG 114, dacă se păstrează principiile de la care s-a pornit.

Ministrul Eugen Teodorovici a precizat astăzi ce prevederi din ordonanţă ar putea fi modificate. 

"Partea de bănci, să spunem, şi, eventual, Pilonul II de pensii. În zona noastră financiar-bancară, acolo discuţiile au fost în sensul decuplării acelei, să-i spunem, taxe aplicabile pe activele financiare, de ROBOR. Este o discuţie vizavi de un alt mod de calcul al acestui indicator, al unui nou indicator, ştiţi foarte bine, se discută despre diferenţa dintre cotaţii şi tranzacţii, încă sunt discuţii în această zonă, dar principalul element este că se decuplează una de cealaltă. Şi discuţia a fost şi pe felul în care se dimnesionează masa impozabilă de active financiare şi mai ales că se va aplica individual, deci de la bancă la bancă.

Scopul nostru este doar acela ca băncile să finanţeze cu adevărat economia reală, deci să fie cu adevărat parteneri pentru economia din România, şi nu să transfere, să spunem, în mod excesiv profiturile, sub orice formă, pe care legea din păcate astăzi la nivel european şi la nivel naţional o permite în acest sens, dar ăsta a fost scopul, finanţarea economiei reale", a declarat Teodorovici.


Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a fost astăzi la Bruxelles, unde a prezidat cea de-a treia reuniune a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare.

Tot astăzi, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a vorbit cu Liviu Dragnea şi au convenit că ordonanţa ar putea suferi "ajustări".

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy