Teodor Meleşcanu de Ziua Românilor de Pretutindeni: Suntem mândri de fiecare român-video

Crișan Andreescu |
Data publicării:

Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, a transmit un mesaj pentru românii din Diaspora cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

"Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, transmit salutul meu călduros tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării.

Este o zi specială pentru fiecare român, oriunde s-ar afla" este mesajul transmis de ministru de Externe, Teodor Meleșcanu.

"Românii de pretutindeni, fie ei aparţinând comunităţilor tradiţionale sau fie cei plecaţi de curând ori de zeci de ani, fie că trăiesc în directa vecinătate a României, sau la mii de kilometri de țară, sunt parte integrantă a poporului român.

Vezi si: Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

De aceea, este esenţial să menținem vie şi puternică legătura cu toţi românii, oriunde s-ar afla ei şi să nu uităm că fiecare dintre noi, când ne aflăm peste hotare, suntem un ambasador al României, un vector de promovare a imaginii României în lume, și suntem mândri de fiecare român care ne face cinste în lume.

Ziua Românilor de Pretutindeni reprezintă cel mai potrivit prilej să ne reamintim să preţuim împreună valorile noastre comune: limba română, tradiţiile, simbolurile noastre naţionale.

Misiunea noastră este, desigur, aceea de a apăra drepturile şi interesele tuturor românilor, răspunzând astfel așteptărilor acestora. Vă asigur că Ministerul Afacerilor Externe va continua să contribuie la promovarea cu prioritate a valorilor identitare româneşti în afara graniţelor și să facă demersuri susținute pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni.

La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel