TENSIUNILE dintre Birchall și Savonea CONTINUĂ: „Judecați dumneavoastră!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a făcut declarații înainte de a intra în sediul CSM în care a explicat cum consideră că există tensiuni între ea și Lia Savonea.

„În realitate, faptele vorbesc de la sine. Dar această nemulțumire, dacă este să vorbesc în dreptul meu, este întemeiată. Vă spun și puteți să consultați agenda de astăzi a ministerului și a ministrului Justiției. La ora asta era deja programată o întâlnire la minister, la ora 10.00 este plen la Camera Deputaților, la ora 12.00 vot final, la ora 14.00 este plen, după care ședință de Guvern.

Majoritatea actelor normative care intră în ședința de Guvern trebuiesc semnate sau contrasemnate și de ministrul Justiției. Deci, pentru mine zilele în care sunt ședințe de Guvern sunt foarte, foarte dificile. Deci, revenind la întrebarea dvs, după toate discuțiile care au fost luni, la ora 16.11 am primit un e-mail prin care sunt anunțată că este ședință de plen astăzi la ora 9.00.

Eu cred că acest mod de a înțelege dialogul nu știu dacă este productiv, dar din punctul meu de vedere Ministerul Justiției o să continuie să facă eforturi să fie un partener de dialog transparent instituțional pentru CSM, pentru că până la urmă CSM chiar are un rol extrem de important. Luni, la ora 16.00, am primit acest e-mail prin care sunt invitată să particip astăzi. Judecați dvs dacă s-au respectat cele trei zile", a spus Ana Birchall, la sediul CSM.

Reacția ministrului vine după ce Svonea a declarat în această dimineață: „Cred că în timp ați putea să înțelegeți profilul meu, să îmi știți comportamentul. Nu sunt adepta teatrului scurt sau scenetelor în fața dumneavoastră. Am o relație bună cu doamna ministru și fiecare răspunde pentru felul în care înțelege să se poziționeze", le-a spus Lia Savonea jurnaliștilor, înainte de plenul CSM.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel