TENSIUNI monstru în Ucraina. SCENE VIOLENTE. Unui preot i s-a cerut „să plece înapoi în România”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Apariția unei Biserici Ortodoxe nesubordonate Moscovei naște tensiuni monstru în Ucraina, ajungându-se chiar la scene reprobabile în interiorul lăcașelor de cult.

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU - Patriarhia Moscovei) a fost agresat de către susținătorii noii structuri ecleziastice subordonată Kievului, cerându-i-se să "plece înapoi în România", potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Dioceza Cernăuți-Bucovina a BOU, informează B1 TV.

Citește și Ucraina. TENSIUNI în comunitățile ROMÂNEȘTI. Enoriași și jurnaliști, în CONFLICT

Totul s-a petrecut în parohia Adormirea Maicii Domnului din orașul Tovtry, regiunea Cernăuți, unde au avut loc confruntări violente, după Sfânta Liturghie de duminică.

Credincioșii au fost așteptați de către susținătorii noii structuri de la Kiev, care au fost numiți „Mercenari ai Moscovei", iar preotului Ioan i-a fost cerut „să plece înapoi în România", fiind apelat „românule", deși respectivul preot este etnic ucrainean. În replică, susținătorii părintelui Ioan ar fi răspuns cu cântări ortodoxe, ceea ce i-ar fi scos din minți pe agresori.

Doi dintre aceștia, recomandându-se „preoți" ai noii Biserici de la Kiev, i-au cerut părintelui Ioan să le predea cheile bisericii. Preotul a refuzat, iar confruntarea verbală a degenerat într-una fizică, susținătorii Kievului încercând să-l târască pe paroh din curtea bisericii, dar au fost opriți de intervenția credincioșilor. Preotul a intervenit pentru ca musafirii să nu fie agresați, aceștia plecând, se pare, într-un alt sat din zonă.

Citește și Ucraina. LOVITURĂ pentru ROMÂNI. Necunoașterea limbii de stat, PEDEPSITĂ cu ÎNCHISOAREA

Până acum, nicio Biserică Ortodoxă nu a recunoscut noua structură ecleziastică înființată la Kiev de către Patriarhia Constantinopolului.

Românii din Ucraina spun că o recunoaștere a noii structuri bisericești de la Kiev ar însemna sfârșitul identitar al comunității românești din țara vecină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel