Tensiuni maxime Italia-UE. Președintele Italiei, mesaj

Narcis Popa |
Data publicării:

Preşedintele italian Sergio Mattarella a făcut apel către Bruxelles şi Roma să participe la un "dialog constructiv" în disputa dintre Italia şi UE privind proiectul de buget lansat de guvernul italian, relatează dpa. 

Mattarella a spus că este de "datoria" sa să ceară ca guvernul să coopereze cu instituţiile europene, într-o scrisoare transmisă premierului italian Giuseppe Conte şi făcută publică joi. 

Preşedintele italian a scris de asemenea că a permis ca proiectul de buget să meargă în parlament pentru un vot, conform datoriei sale constituţionale, dar că solicită de asemenea guvernului "să protejeze interesele fundamentale ale italienilor" şi "să ajute Italia să iasă din instabilitatea financiară". 

Roma se află sub presiunea UE după decizia guvernului de a majora deficitul, în ceea ce Bruxellesul consideră a fi o deviere "fără precedent" de la regulile zonei euro. 

Prin urmare, Comisia Europeană a respins proiectul de buget al Italiei. Guvernul de la Roma are acum termen până la 13 noiembrie să vină cu modificări. 

Vicepremierul Matteo Salvini, liderul partidului de extremă-dreapta Liga, a spus deja că guvernul nu vrea să facă schimbări în buget

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel