Teatrele, cinematografele și magazinele neesențiale se închid în Polonia. Toți elevii vor face şcoala online

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
polinia_strada_pustie_oras
polinia_strada_pustie_oras

Printre măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus, anunțate miercuri seara, de premierul polonez Mateusz Morawiecki, se numără închiderea teatrelor, a magazinelor neesențiale, a cinematografelor, iar elevii au trecut la școala online. Polonia a înregistrat miercuri un nou record de 24.692 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, la o populație de 38 de milioane de locuitori.

 

Restricțiile sunt valabile de sâmbătă, de când mare parte din magazine vor fi închise, cu excepţia alimentarelor, farmaciilor şi saloanelor de coafură. În cazul magazinelor mici, acestea vor putea primi doar un client la o suprafaţă de 10 metri pătraţi, în condiţiile în care magazinele cu mai mult de 150 de metri pătraţi primesc un client la o suprafaţă de 15 metri pătraţi.

Guvernul polonez a decis să închidă şi cinematografele, teatrele, galeriile de artă şi alte instituţii culturale. Hotelurile vor fi accesibile doar pentru cei care călătoresc în interes de serviciu.

Elevii din clasele primare care mergeau la şcoală până în prezent vor continua cursurile la distanţă, la fel ca toţi ceilalţi. Premierul le-a cerut polonezilor să lucreze de acasă pe cât posibil şi să limiteze deplasările. Mateusz Morawiecki a făcut apel la manifestanţii care protestează faţă de o hotărâre judecătorească care interzice practic avortul şi să îşi exprime furia mai degrabă online decât în stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel