Te-ai săturat să faci toată ziua curățenie? Iată 7 sfaturi care te vor ajuta să termini mai repede și mai eficient

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Te-ai săturat să faci toată ziua curățenie? Iată 7 sfaturi care te vor ajuta să termini mai repede și mai eficient
Te-ai săturat să faci toată ziua curățenie? Iată 7 sfaturi care te vor ajuta să termini mai repede și mai eficient

Da, este absolut posibil să ai tot timpul o casă curată, fără să stai mereu să mături și să speli. Află cum poți să-ți eficientizezi treburile și să-ți creezi mai mult timp pentru tine. 

Nu trebuie să alegeți între a avea o casă curată și a avea o viață liberă. Dacă ștersul prafului, spălatul și aspiratul vă acaparează timpul liber, este timpul să îți schimbi rutina de curățenie cu câteva trucuri inteligente.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să terminați cu treburile casnice, astfel încât să puteți dedica mai multe ore hobby-urilor, familiei sau pur și simplu să dormiți mai mult!

 

1. Luați-vă un ajutor (robotic)

 

2. -imagine fara descriere- (4.jpg)

 

După cum spune proverbul, „unde-s mulți, puterea crește”. Ajutoarele vor scurta orice sarcină, dar mai ales acele treburi plictisitoare, cum ar fi aspiratul și măturatul, care pot implica chiar mutarea mobilei pentru a putea curăța totul.

Vestea bună este că nu trebuie să angajezi o menajeră săptămânal, pe care să o și supraveghezi, pentru a acoperi fiecare metru pătrat din casa ta. În schimb, încredințați sarcina unui asistent de curățenie automatizat, cum ar fi un aspirator robot.

În timp ce roboțelul cutreieră podelele în căutarea prafului și a resturilor, puteți să vă ocupați de rufe sau de alte treburi și să reduceți timpul total de curățenie la jumătate. Sau, programați aspirator să își facă treaba în timp ce sunteți la serviciu sau trageți un pui de somn, astfel încât să vă puteți întoarce la podele impecabile.

 

2. Păstrați produsele de curățenie în locul cel mai convenabil

 

Lucrările merg întotdeauna mai repede atunci când aveți la îndemână consumabilele de care aveți nevoie. Păstrați produsele de curățenie pentru bucătărie stocate în dulapul de sub chiuvetă, iar detergenții pentru baie în interiorul unui sertar la chiuvetă.

De asemenea, puteți pune în coșul de gunoi trei sau mai multe pungi noi, așezându-le pe fiecare una peste alta. În acest fel, va exista deja un alt sac curat care vă așteaptă chiar acolo unde aveți nevoie de el. Astfel, veți economisi timp prețios atunci când vă grăbiți.

 

3. Lăsați produsele de curățare să acționeze în timp ce dormiți

 

Unele aparate de gătit necesită ca detergenții să se înmoaie timp de mai multe ore pentru a îndepărta grăsimea, ceea ce ar putea să vă facă să munciți mult mai mult până terminați treaba. Sau, mai rău, bucătăria ta este scoasă din funcțiune în timpul zilei pentru a fi curățată. Dacă nu doriți să pierdeți mult timp spălând aragazul de exemplu, începeți prin a lăsa la înmuiat peste noapte.

Multe dintre produsele comerciale de curățare a cuptoarelor de astăzi sunt concepute pentru a fi aplicate în interiorul unui cuptor rece și lăsate să acționeze câteva ore pentru a permite detergentului să dizolve grăsimile. Aplicați detergentul pentru cuptoare conform recomandărilor de pe ambalaj înainte de a merge la culcare și apoi închideți ușa cuptorului. Dimineața, mizeria se va șterge cu ușurință.

 

3. Te-ai sătu... (2-1.jpg)

 

4. Alegeți timpul potrivit pentru curățenie

 

Unele sarcini de curățenie sunt cel mai bine abordate în anumite momente ale zilei sau pe o anumită vreme, așa că programează-le în consecință pentru a evita nevoia de a le reface. De exemplu, detergenții pentru ferestre pe bază de amoniac se evaporă rapid atunci când soarele strălucește, ceea ce duce la geamuri striate și la spălări repetate. Veți finaliza sarcina mai repede - și veți obține rezultate mai bune - dacă așteptați o zi înnorată pentru a curăța ferestrele.

 

5. Desprindeți murdăria înainte de a începe

 

Nu vă irosiți răsuflarea frecând petele lipite prin casă când puteți lua un avans. Căldura sau aburul pot ajuta să ștergi orice, de la adezivul de poster care este încă lipit de perete până la mâncarea și grăsimea încăpățânată din interiorul cuptorului cu microunde. Ulterior, ștergerea a ceea ce rămâne nu va dura aproape deloc.

Pentru a șterge mai ușor cu ajutorul aburului, aparatul de bucătărie murdar, puneți un bol rezistent la cuptorul cu microunde, umplut până la jumătate cu apă fiartă, în centrul platoului rotativ, închizând ușa. Apoi, opriți cuptorul cu microunde și lăsați ușa acestuia închisă timp de 15 minute. Când timpul va expira, aburul din apa fiartă va fi dizolvat deja parțial petele de mâncare, astfel încât să puteți șterge totul cu un prosop de hârtie.

 

6. Nu începeți niciodată o treabă înainte să verificați produsele de curățenie

 

Pregătirea este cheia unei curățări rapide și reușite. Nu poți pune în funcțiune mașina de spălat vase fără detergent și nici nu poți freca chiuveta fără un burete. Lipsa oricăreia dintre aceste necesități vă va încetini inevitabil. 

 

4. -imagine fara descriere- (3.jpg)

 

7. Faceți câte puțin în fiecare zi

 

Un pic de curățenie zilnică ajută la menținerea curățeniei în casă, dar mai ales în baie, unde este cel mai greu și mult de curățat. Veți petrece mai puține zile frecând spuma de săpun de pe suprafețele din baie dacă preveniți formarea ei în primul rând.

Puteți face asta prin pulverizarea unui mic spray de curățare de fiecare dată când ieșiți din duș. Amestecați o ceașcă de peroxid de hidrogen cu o ceașcă de alcool într-o sticlă cu pulverizator, apoi adăugați o lingură de săpun lichid de vase și două linguri de lichid de clătire pentru mașina de spălat vase. Nu uitați să agitați flaconul pentru a amesteca din nou ingredientele înainte de fiecare utilizare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel