Taxe de autostradă în toată Europa, propunerea președinţiei germane a UE

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul german al Transporturilor Andreas Scheuer își propune să introducă taxe de autostradă pentru toate autovehiculele dini Europa, în timpul președinției Uniunii Europene a țării, arată un proiect de document văzut de Reuters.

În decurs de opt ani, aproape toate vehiculele, inclusiv camioanele, autoutilitarele și mașinile, ar trebui să plătească taxe de autostradă, conform proiectului de directivă UE privind taxele.

„În ceea ce privește statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele sunt percepute tuturor vehiculelor, cu excepția autocarelor și autobuzelor”, se arată în documentul pe care Scheuer dorește ca ministerele germane să îl aprobe miercuri.

Proiectul ar deveni astfel o propunere oficială a Germaniei pentru președinția sa, care a început la 1 iulie.

Oficiali guvernamentali au declarat pentru Reuters că unele ministere germane ar dori să înghețe proiectul, chiar dacă acesta este văzut ca o măsură de protejare a climei.

Proiectul este deosebit de sensibil pentru ministerele conduse de social-democrați (SPD), care împart puterea cu conservatorii Angelei Merkel și au criticat mult timp taxele auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel