Tătaru: Dacă s-ar respecta regulile, s-ar putea vedea o estompare a numărului de cazuri COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătăru, prezent joi în oraşul Câmpeni, a opinat că, dacă s-ar respecta regulile şi după impunerea unor restricţii, în două - trei săptămâni ar putea fi înregistrata o estompare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

 

Întrebat cine s-ar face vinovat în eventualitatea unui posibil val de infectări după ceea ce s-a întâmplat miercuri la Iași, ministrul a menționat că, în contextul fiecărei sărbători, pot fi întâlnite respectări sau nerespectări de reguli.

"Nu aș căuta vinovați. Aș căuta calea prin care noi toți să respectăm niște reguli și să observăm că, după impunerea unor restricții în contextul pandemic și în contextul sărbătorilor religioase, în două - trei săptămâni să vedem o estompare a creșterii numărului de cazuri. În contextul fiecărei sărbători, putem întâlni respectări sau nerespectări de reguli. A căuta vinovați înseamnă a ne lua din timpul nostru și a pierde un moment important în care putem gestiona o creștere a numărului de cazuri", a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a fost însoțit în vizită de lucru pe care a efectuat-o joi în orașul Câmpeni de ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Ministrul Sănătății a menționat că, în prezent, se analizează varianta ca Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia să fie destinat doar tratării patologiei non-COVID. La Câmpeni au fost prezenți joi și prefectul Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Albă, Ion Dumitrel, și directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea. În Alba erau active joi 1.429 de cazuri de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel