Tătaru, apel în ziua ce cele mai multe infectări: Respectaţi restricţiile. Sistemul medical nu trebuie forţat

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
nelu_tataru_declaratii_octombrie
nelu_tataru_declaratii_octombrie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține, declarații la Centrul de presă de la Palatul Victoria. „Respectaţi restricţiile. Sistemul medical nu trebuie forţat“, i-a îndemnat pe români Nelu Tătaru.

 

 

„Este o zi de cumpănă. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea e să nu le forțăm. În măsura în care indicele revine sub 1,5 revenim asupra restricțiilor. Spitalele suport covid au capacitatea de adaptare, dar personalul e același. Corpul medical care e în continuare acolo, dar solicităm cetăţenilor să respecte regulile. Avem și personal medical infectat, haideți să ne gândim că acest personal se expune. Sunt 226 de spitale suport COVID cu 1.050 de paturi ATI, cu 612 pacienți pe paturi ATI.

Haideți ca în acest moment de cumpănă să respectăm regulil. Haideți să vedem dacă prevenția e cea care poate face diferența. Avem discuții acum legate de focarele din centrele de bătrâni, copii, din spitale. Să vedem de unde pleacă. Sunt evenimente unde nu se respectă reguli, avem transport în comun unde nu se respectă reguli. Ar să fim solidari şi să respectăm restricţiile. Să scădem transmiterea comunitară. Doar de noi depinde viitorul acestei naţiuni“, a spus Nelu Tătaru. 

Reamintim că alte 2.958 de noi cazuri de COVID-19, record absolut, au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 142.570, potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 82 de decese, în timp ce la ATI sunt internați 612 pacienți, cifre record, de asemenea. Printre cei decedați în ultimele 24 de ore se află și o tânără de 18 ani, care avea comorbidități.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel