Tatăl unui tânăr mort la COLECTIV, despre filmul SALVĂRII: „Ăsta e ACT TERORIST: că nu știm să intervenim și să îi salvăm“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Libertatea
Sursa foto: captură video Libertatea

Filmul „salvări“ de la colectiv, publicat astăzi, îi răscolește cel mai mult pe părinții victimelor de acolo, care văd cum copiii lor au pierti cu zile, dar și pe cei care au trăit pe pielea lor cumplitul incendiu.

Walter Sienerth, tatăl lui Radu Sienerts, ultima victimă a incendiului de la Colectiv a vorbit la Realitatea Tv, într-o intervenție telefonică, despre imaginile apărute astăzi în spațiul public dinseara incendiului.

„Acum îl înțeleg pe fiul meu. Radu încerca să ne spună că 'a fost cel mai mare haos',  dar noi nu îl lăsam prea mult să vorbească atunci pentru că retrăia cu intensitate amomentele alea și începea să tremure carnea pe el“, a afirmat Valter Sienerth, tatăl lui Radu, ultimul tânăr rănit care a murit după incendiul de la Colectiv.

El a adăugat că fiul lui a ieșit pe picioarele sale din clubul morții, deși era ars de la brâu în jos. „Fiul meu a fost unul dintre cei ignorați. Îi implora să îl urce într-o salvare să îl ducă la spital. S-a pus în genunchi, cerând să fie urcat într-o ambulanță. S-a urcat într-o ambulanță mai mult cu forța“, a adăugat el. 

 „Îmi amintesc că se spunea pe atunci ca incendiul a fost un act terorist. Nu, ăsta e act teorist, că nu știm să intervenim și să îi salvăm pe cei care au avut zile de la Dumnezeu“, a adăugat Walter Sienerth. 

Radu Sienerth a murit la Spitalul Floreasca, după 4 luni și jumătate de la incendiu, din cauza complicațiilor suferite, fiind ultima victimă rănită care și-a pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie 2015.

[citeste si]



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel