Medic din Italia, strigăt disperat pentru fiica lui blocată în România: „Ajutați-mă să o duc înapoi acasă!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tânăra italiancă Renata Sica  este studentă la facultatea de medicină și chirurgie a Universității „Victor Babeș” din Timișoara. Tatăl său, medic la spitalul din Sarno, vrea să își aducă acasă, în Italia, copila pentru a o ști aproape de familia sa.

De obicei auzim despre români rămași în Italia care cer cu disperare să ajungă acasă, în România. Iată că se poate și invers, iar cel blocat în România, în plină pandemie de coronavirus, să fie cetățean italian. „Ajutați-mă să o duc înapoi acasă!“ este strigătul de ajutor al tatălui Renatei. 

Renata ar dori să se întoarcă acasă, în Sarno, Italia, pentru a a fi împreună cu familia sa în aceste vremuri de restriște. Dar tânăra studentă medicină în Timișoara nu este în măsură să se întoarcă în Italia din cauza restricțiilor de circulație și a carantinei din ambele state.

Tatăl fetei, Michele Sica, director medical la spitalul din Sarno, solicită intervenția guvernului italian în această situație care, odată cu trecerea zilelor, devine din ce în ce mai chinuitoare pentru familia sa. „Când a ajuns la Timișoara în februarie, fiica mea a fost nevoită să stea acasă, în autoizolare, timp de 14 zile pentru că a venit din Italia. Acum, că situația este îngrijorătoare peste tot, chiar și în afara Italiei, Renata vrea să se întoarcă la familia ei“, spune doctorul Sica, citat de Il Mattino. „Este speriată, nu mai știu cum să o liniștesc”, adaugă medicul.

Totodată, întrucât guvernul român „care a blocat deja zborurile din Italia, va impune interdicția de a călători”, speranța doctorului Sica este ca Guvernul Conte să poată interveni pentru repatrierea tuturor cetățenilor italieni blocați în străinătate așa cum s-a făcut, în urmă cu câteva săptămâni, pentru studentul repatriat din China.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel