Tatăl băiețeilor români morți, după ce au mâncat struguri stropiți, a aflat în Germania că s-au stins copiii lui pentru care muncea din greu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Valentin, tatăl băiețeilor morți în Iași, după ce au mâncat struguri stropiți, a aflat în Germania că s-au stins copiii lui. Tânărul muncea acolo ca să strângă bani, să renoveze casa din țară.

Doi frați, de un an și jumătate și trei ani, au murit după ce au mâncat struguri din propria curte. Tragedia s-a produs într-o familie tânără din comuna Coarnele Caprei. Mama, Roxana, e distrusă de durere. E e cea care a sunat la 112, sâmbătă seara, târziu. Tatăl, Valentin, era plecat în Germania, la muncă.

Vineri, a povestit mama, cei doi copii ai ei, doi băieței de un an și jumătate și trei ani, au mâncat struguri din curtea casei. Sâmbătă, după 24 de ore, după ce starea lor de sănătate s-a înrăutățit, femeia a sunat la 112 și a chemat ajutoare. Din păcate, copilul de un an și jumătate a murit în curte după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul de trei ani a murit la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași la câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

 

Roxana și cei doi copii s-au întors acasă pentru a supraveghea renovarea casei

 

Soții Bughiuș au fost plecați în străinătate timp de mai mulți ani, pentru a-și putea renova casa primită de Roxana, moștenire de la tatăl său. De aproape un an de zile, Roxana și cei doi copii s-au întors acasă în comuna Coarnele Caprei, pentru a supraveghea renovarea casei.

Acum, Valentin urmează să revină acasă din Germania pentru a-i conduce pe ultimul drum pe copiii pe care i-a iubit ca pe ochii din cap și pentru care a muncit din greu pentru a le construi un viitor mai bun.

În cursul zilei de astăzi, la Institutul de Medicină Legală, în urma necropsiei celor doi micuți se va stabili cu exactitate motivul decesului. Din primele informații oferite de către medici redactorilor BZI, se presupune că frații Bughiuș au decedat din cauza unei intoxicații cu insecticide. Se pare că strugurii pe care aceștia i-au mâncat erau stropiți cu niște substanțe extrem de nocive, numite organofosforice. Aceste substanțe se folosesc atât la pesticide, cât și pentru prepararea unor otrăvuri pentru șoareci.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel