Tăriceanu: "Mingea este la Cotroceni. Posibil să avem şi noi o propunere"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că președintele Klaus Iohannis nu poate numi un premier „după bunul plac” și că propunerea pe care o va face va trebui să aibă în spate o majoritate parlamentară. Totodată, şeful ALDE a mai precizat că   există posibilitatea să meargă la consultările de joi de la Cotroceni cu o propunere de premier.

„Mingea în momentul de față este la Cotroceni, iar președintele trebuie să își precizeze poziția, după ce face consultarea partidelor politice parlamentare. Dacă ne uităm în Constituție, în cazul demisiei prim-ministrului, președintele face consultări. Nu poate propune un premier dacă nu face consultări. El trebuie să vadă dacă există posibilitatea formării unei majorități. Președintele nu are atributul de a numi un prim-ministrul după bunul plac. Trebuie să numească un prim-ministru care are în spate capacitatea de a forma o majoritate parlamentară”, a spus Tăriceanu, la Antena 3, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a afirmat că nu mai poate fi vorba de o eventuală înțelegere între PSD și PNL pe anticipate.

„ Eu cred că nu a existat o înțelegere explicită. Și mie mi s-a părut la un moment dat că sunt niște coincidențe de abordări care pot să ducă la concluzia că și unora și altora le-ar conveni anticipate. Azi pare că această ipoteză ar trebui să fie îndepărtată din calculele pe care le facem”, a subliniat Tăriceanu.

Reacția vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după adoptarea moțiunii de cenzură, că va veni cu o propunere de premier care să fie în jurul PNL, dacă partidele nu vor accepta declanșarea alegerilor anticipate.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, totodată, că există posibilitatea ca ALDE să meargă la consultările de joi de la Cotroceni cu o propunere de premier.

„ALDE, ca orice partid democratic, cred că trebuie întâi să facă o consultare cu membrii din conducere. După consultare vom stabili. Este posibil să avem și o propunere de premier”, a mai precizat Tăriceanu, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel