Tânără moldoveancă, răpusă de Covid la patru zile după ce a născut. Sonia a lăsat în urmă doi copii: „Era o fată sănătoasă” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sfârșit tragic pentru o tânără de 27 de ani din localitatea Găuzeni, raionul Şoldăneşti, Republica Moldova. Sonia Garaz a murit marți, 1 septembrie, la câteva zile după ce a născut un băiețel perfect sănătos. Potrivit autorităților, fata era infectată cu noul coronavirus.

Vineri, 28 august, Sonia a adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Marți, ministerul Sănătății din R. Moldova a anunțat că fata a murit, iar miercuri, 2 septembrie, tânăra de numai 27 de ani a fost condusă pe ultimul drum.

A lăsat în urmă un soț distrus și doi copilași: un băiețel de numai câteva zile și o fetiță de 6 ani.

„Avem emoţii...cu câteva clipe în urmă s-a petrecut înmormântarea şi suntem distruşi pur şi simplu toată familia. A lăsat în urmă doi copii. Băiatul este încă la spital, urmează să vedem ce facem cu el, soţul este distrus, familia.....clar că e greu", a declarat pentru publika.md Oleg Sclifos, cumnatul Soniei.

Bărbatul a povestit că tânăra a fost internată în data de 28 august la Institutul Mamei şi Copilului, unde a adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Ulterior, ea s-a simţit rău şi ar fi avut probleme de respiraţie.

Radiografia a arătat că are pneumonie bilaterală, iar testul la COVID-19 a ieşit pozitiv.

 

„Noi, sincer, toată familia suntem sceptici în privinţa testului COVID”

 

Cu toate astea, familia nu crede că tânăra s-a infectat cu noul coronavirus, ci mai degrabă a decedat din cauza complicaţiilor care au survenit după naştere.

„Noi, sincer, toată familia suntem sceptici în privinţa testului COVID pentru că ea înainte de a fi internată, înainte de a naşte, de fapt, nu avea niciun simptom, nu a pierdut mirosul, nu a pierdut gustul, plus perioada care a fost gravidă nu a a intrat în contact cu persoane venite din străinătate", a explicat cumnatul victimei.

Pentru că starea pacientei s-a înrăutăţit, tânăra a fost transferată a doua zi la Spitalul Republican în secţie de Reanimare şi Terapie Intensivă, unde a fost intubată. Familia spune că peste o zi, tânăra a fost deconectată de la aparate.

Cumnatul victimei nu acuză pe nimeni de nimic, dar crede că tânăra putea fi salvată:

„Nouă ne pune multe semne de întrebare pentru că oamenii intubaţi cu probleme de genul COVID sunt intubaţi câte trei, două săptămâni. Ea a fost intubată doar o zi, după care a fost extubată, seara i s-a făcut rău şi a făcut stop cardiac. Eu cred că nu-i normal lucrul acesta".

 

Sonia a fost intubată, apoi extubată şi a fost conştientă aproape 12 ore

 

Familia spune că Sonia Garaz era sănătoasă şi nu ar fi suferit de alte boli cronice.

„Era o fată extraordinară, era o fată sănătoasă, ea era şi directoare de grădiniţă din sat, era o fată energică, pozitivă. A vrut foarte mult să mai aibă un copil", a mai spus bărbatul.

Şeful Clincii Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican, Victor Cojocaru, a declarat pentru jurnaliștii de la publika.md că tânăra a fost adusă în stare gravă.

Iniţial, fata a fost intubată, apoi extubată şi a fost conştientă aproape 12 ore, timp în care chiar el a discutat cu ea. Brusc, starea de sănătate s-a înrăutăţit şi a fost din nou intubată. Potrivit lui Victor Cojocaru, femeia a făcut edem pulmonar, care i-a provocat decesul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel