Tânăr român, ucis de COVID chiar în ziua în care s-a născut copilul lui: „Nu a apucat să afle că e tată“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tânăr bolnav de COVID a murit la Spitalul Județean Pitești chiar în ziua în care soția sa a născut. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat și nu a apucat să afle că e tată, a povestit reprezentanta spitalului.

Tragedia le-a impresionat pe cadrele medicale din Pitești.

„Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum”, a povestit, pe Facebook, purtătorul de cuvânt at Spitalul Județean de Urgență Pitești, Cristina Mihaela Cazacu.

Tânăr român, ucis de COVID chiar în ziua în care s-a născut copilul lui

 

Reprezentanta spitalului mai spune că medicii nu mai fac față numărului mare de persoane infectate.

„Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunți și tu, un munte de speranță, să mai crezi. Mor oameni. Mulți sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioși să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor... Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe. Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecințe. V-aș lua o zi în Secția ATI, să vedeți prețul dezmățului. Mă opresc. Vă doresc ce vreau și pentru mine, să nu mai primesc, dar să nu mi se ia nimic din ce am”, a mai spus Cristina Mihaela Cazacu.

Potrivit raportării de vineri, în 24 de ore, în România au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane erau internate la ATI, potrrivit Mediafax.

Româncă de doar 34 de ani, a MURIT de COVID la scurt timp după fetița ei proaspăt născută

 

În urmă cu doar o lună, Cristina, o asistentă în vârstă de 34 de ani, a murit la spitalul de Urgență din Baia Mare la doar câteva zile după ce a născut. Tânăra era infectată cu COVID-19, iar fiica sa a decedat la scurt timp de la venirea pe lume.   

Cristina a ajuns la spital în luna a opta de sarcină, atunci când s-a simțit foarte rău și a decis să meargă la spital. Înainte de a fi preluată de medici, tânăra a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. Cadrele medicale au decis să o opereze de cezariană în speranța că bebelușul va fi bine. 

La trei zile de la naștere, din păcate, fetița ei a murit. La o zi după ce a fost anunțată de moartea fetiței ei, Cristina a decedat, iar acum familia tinerei acuză personalul medical că nu au menajat-o pe asistentă, atunci când i-au dat vestea tragică și din această cauză a făcut acel șoc și a decedat. Pe certificatul de deces al femeii de 34 de ani se arată ca și cauză a morții edemul pulmonar, stop cardio respirator. Cristina suferea de obezitate de grad 1 cauzată de sarcină, dar și de diabet zaharat cauzat tot de sarcină. Ea era infectată cu coronavirus în momentul morții, transmite Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel