Român întors din Germania, mort după ce a fost plimbat între spitale: „Era suspect de coronavirus. A lăsat orfană o fetiță de o lună!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Ciurca Sabin Marian
Sursa foto: Facebook @Ciurca Sabin Marian

Sabin Ciurcă, un tânăr în vârstă de numai 25 de ani, din Făget (Prahova), a murit după ce a fost plimbat între patru spitale, fiind suspect de infectare cu coronavirus.

Drama familiei lui Sabin a început pe 28 martie 2020, atunci când tânărul de 25 de ani a simțit o durere insuportabilă în zona abdomenului și a sunat la 112.

Sabin s-a întors din Germania pe 7 martie, a stat în izolare la domiciliu, fiind considerat un posibil suspect de infectare cu coronavirus.

Sâmbătă, 28 martie, tânărul a fost transportat la Spitalul Vălenii de Munte, acolo unde a fost consultat și apoi trimis acasă, pe jos, cu o rețetă de calmante. A doua zi, pe 29 martie, Sabin s-a simțit tot mai rău și a sunat, din nou, la 112. A fost transportat la același spital din Vălenii de Munte, iar apoi a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

La UPU, tânărul a completat chestionarul obligatoriu în această perioadă, moment în care a intrat în evidența medicilor ca fiind suspect de coronavirus, chiar dacă avea aproape o lună de când se întorsese din Germania.

 

Sabin avea hernie ombilicală

 

După ce a fost supus unor investigații medicale, medicul a descoperit că Sabin avea hernie ombilicală.

„Medicul care l-a consultat i-a spus fiului meu că trebuie operat de urgență, însă, potrivit protocolului, la spitalul județean nu se mai fac intervenții chirurgicale. Copilul meu a fost trimis la spitalul CFR, unde a rămas internat până a doua zi (n.r. luni, 30 martie) când a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Aici, medicul de gardă nici măcar nu l-a lăsat să coboare din ambulanță și, după un scurt consult, l-a trimis înapoi la CFR”, a declarat Marian Ciurcă, tatăl lui Sabin pentru observatorulph.ro.

Starea lui Sabin s-a înrăutățit, iar marți, 31 martie, a fost transferat de la spitalul CFR la spitalul din Câmpina.

 

„Au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?!”

 

În această dimineață, Sabin, tatăl unei fetițe de numai o lună, s-a stins din viață.

„Copilul meu avea încă de duminică diagnosticul pus de la medicul chirurg de la județean de hernie ombilicală și, în loc să-l opereze de urgență, la Câmpina i-au dat doar niște medicamente. În această dimineață , la ora 9,30 m-au sunat de la spital să-mi spună că a murit. Am crezut că îmi pică cerul în cap. Copilul meu avea 25 de ani și a lăsat orfană o fetiță de o lună!

După ce a murit Sabin a venit și rezultatul testului de la Matei Balș pentru coronavirus: era negativ! Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?! Ei bine, au aflat prea târziu, iar Sabin al meu a murit cu zile!”, a mai declarat tatăl lui Sabin.

Familia tânărului a depus o plângere la Poliție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel