Tânăr campion român, găsit mort în Rusia. Alex era stabilit în Italia împreună cu părinții săi: „Mi-e teamă că a fost ucis”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Tânăr campion român, găsit mort în Rusia. Alex era stabilit în Italia împreună cu părinții săi: „Mi-e teamă că a fost ucis”
Tânăr campion român, găsit mort în Rusia. Alex era stabilit în Italia împreună cu părinții săi: „Mi-e teamă că a fost ucis”

Alex, în vârstă de 22 de ani, se afla în Rostov Veliky și a căzut, în mod misterios, de la etajul nouă al unei clădiri.

Alex sau „Fusion”, cum era cunoscut în lumea lumea e-sportului, a căzut de la etajul nouă al unui imobil din Rostov Velikij, Rusia, la câțiva kilometri de malul lacului Nero.

Băiatul, cunoscut în lumea e-sportului și considerat unul dintre cei mai buni jucători la nivel european la CS:GO, plecase la Rostov Velikij să-și vadă iubita pe care a cunoscut-o în septembrie, anul trecut, în cadrul unei competiții CS:GO la care participase.

Alex era stabilit în Italia împreună cu părinții săi.

Autoritățile ruse au calificat cazul drept „un accident”, fără a exclude sinuciderea. Ambele ipoteze sunt însă respinse de familia victimei: „Alex nu avea de ce să-și ia viața și nu înțeleg cum s-ar fi putut întâmpla un astfel de accident. Mi-e teamă că l-ar fi ucis cineva”, le-a spus mama lui, Ilie Tudorița Dincof, celor mai apropiați prieteni ai băiatului, potrivit Știrile PRO TV.

Ei au fost cei care au contactat ambasada Italiei în Rusia pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu „campionul” lor și de ce la autopsia care a fost dispusă inițial ieri, există și un expert părtinitor, desemnat din familie.

„Din păcate, comunicarea cu autoritățile din Rostov Velikij nu are loc în timp real și, până în prezent, nu putem spune dacă autopsia a fost efectuată sau nu”, susțin prietenii românului.

Nu există o veste în privința repatrierii trupului tânărului campion, deși autoritățile diplomatice italiene au asigurat „o prezență și o inițiativă rapidă”.

 

Alex, unul dintre cei mai buni sportivi europeni

 

Alex era un băiat vesel, adaugă prietenii săi.

„În CS:GO ajunsese la cote de excelență, atât de mult încât era considerat unul dintre cei mai buni sportivi europeni și atunci a întâlnit-o pe această fată. Când a plecat în Rusia, strălucea”.

A fost a doua lui experiență la Rostov Veliky. În septembrie, performanța sa sportivă stârnise admirație, atât de mult încât însuși președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe sportivii din competiție și pe câștigători.

„Fusion” și-a început cariera în CS:GO în 2015 și ajunsese în fazele finale ale Milan Games Week. Din acel an a fost protagonistul unei urcări rapide în clasament, atât de mult încât a reușit să se întrețină financiar, doar practicând e-sport și călătorind în lung și în lat lumea pentru a concura.

Acum, vestea cumplită înconjurată de neîncredere și mister i-a lăsat familia și prietenii fără cuvinte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel