Sute de elevi români, evacuați dintr-un internat ca să facă loc suspecților de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Părinții elevilor de la un colegiu din Bacău au răbufnit după ce au aflat că internatul unității de învățământ va fi transformat în centru de carantină pentru cei care se întorc din zonele afectate de coronavirus.

Prefectul susține că a fost luată această decizie pentru că internatul este singurul spațiu din oraș care corespunde normelor în vigoare. Dar promite că va încerca să găsească o altă clădire.

260 de elevi s-au văzut nevoiţi să îşi facă bagajele şi să plece din internatul acestei unităţi de învăţământ din Bacău după ce autorităţile au hotărât că spaţiul va deveni centru de carantină. Acolo ar urma să fie trimise persoane care ajung în țară din zone afectate, dar care nu prezintă simptomele îmbolnăvirii cu temutul coronavirus. Revoltaţi, părinţii au cerut explicaţii.

 

„Cursurile nu se suspendă şi toţi copiii intră pe aici pe lângă cămin”

 

„Nu putem să anunţăm de pe o zi pe alta că domnul prefect a suspendat totul şi a dat căminul către cei bolnavi cu coronavirus”, spune o femeie, potrivit Știrile PRO TV.

„La şcoala generală cursurile nu se suspendă şi toţi copiii intră pe aici pe lângă cămin. Copiii de la afterschool vor folosi aceeaşi cantină cu cei care e posibil să fie infectaţi”, a mai declarat o persoană.

Au ajuns şi în fața prefecturii, de unde nu au plecat până când nu au fost primiţi la discuţii.

„Pentru care raţionamente aţi considerat că poate fi formată o celulă de izolare într-o şcoală?”

Liviu Miroşeanu - prefect de Bacău: "Am verificat absolut toate locaţiile şi este singura locaţie care îndeplineşte condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii."

Prefectul a dat asigurări că va caută o altă soluţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel