Surse: Militari români în Afganistan, atacați de talibani. Doi militari morți și alții răniți după explozia unei mine

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie s-a produs ieri în provincia afgană Kandahar, anunţă Misiunea NATO,. Potrivit unor surse citate de presa străină, în expozie ar fi fost implicat un vehicul armat în care se aflau militari români. Doi militari ar fi murit iar alți doi ar fi fost grav răniți. MAE și MAPN nu au confirmat, momentan, această informație.

O explozie cu bombă a afectat un vehicul militar care transporta trupe de militari  români în districtul Dand din provincia Kandahar din Afganistan, a declarat sâmbătă o sursă pentru cybernaua.it  „O bombă a explodat în apropierea unor trupe de  militari români în zona Haqdad Karez din districtul Dand în această dimineață, dar nu au fost raportate victime", a declarat sursa pentru reporterii urdupoint.com.

Sursele spun că vehiculul a fost avariat în explozie, iar zona a fost blocată ulterior de forțe străine. Totuși, talibanii și-au revendicat atacul, spunând totuși că explozia ar fi ucis toți soldații din vehicul. Lucru confirmat și de armata americană.

„Un tanc militar a fost distrus complet într-o explozie de mină în această dimineață, în apropierea aeroportului din Krow Shelley, în districtul Dand din provincia Kandahar și a ucis toți soldații străini care se aflau în tanc", a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, într-un comunicat. Guvernatorul și șeful poliției Kandahar au refuzat să comenteze.

Citește și: Afganistan. Starea militarilor ROMÂNI răniți. ULTIMĂ ORĂ

Din păcate, se pare că doi militari ar fi murit în urma exploziei, iar alţi doi au fost răniţi. „Doi membri ai serviciului american au fost uciși și alți doi răniți când vehiculul lor a fost lovit de o bombă pe marginea drumului din sudul Afganistanului“, au afirmat reprezentanți ai armatei americane, într-o declarație, sâmbătă.

Amintim că SUA mai au staţionaţi în Afganistan în jur de 12.000 de militari, faţă de circa 100.000 în 2011. Dintre cei rămaşi, aproape 8.000 participă la misiunea NATO de instruire şi asistenţă.

MAE și MAPN nu au confirmat, momentan, această informație. 

Vom reveni cu detalii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel