„Superluna roz”. Fenomen astronomic rar, în această noapte, așteptat de pasionați

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
superluna roz
superluna roz

Fenomenul de lună plină din aprilie are loc în această noapte. Fenomenul este supranumit „superlună roz” deoarece satelitul se află la o distanță mai mică de pământ decât de obicei, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Momentul maxim va avea loc în zorii zilei de marți, la ora 06.33. Luna plină va fi însă vizibilă din această seară, în zonele cu cer senin. Această superlună va fi a doua cea mai mare lună plină a anului, potrivit EarthSky. Luna va fi la cea mai mică distanță de pământ în mai.

Și, deși se numește luna roz, nu va avea această culoare. Numele fenomenului astronomic vine de la o floare sălbatică roz de primăvară, Phlox (brumărele), originară din estul Americii de Nord. În această noapte, luna va fi cu aproape o treime mai strălucitoare şi poate părea cu 15% mai mare, pentru că va fi mai aproape de Pământ.

Luna va putea fi observată cu ochiul liber timp de trei zile, de duminică seară până miercuri dimineață, transmite Live Science. Pentru a putea urmări fenomenul la adevărata sa splendoare, pasionații de fenomene astronomice trebuie să iasă din casă chiar înainte de răsăritul ei, pentru a surprinde momentul în care se ridică deasupra orizontului. Atunci luna va părea mai mare și va avea o nuanță aurie.  Super Luna va fi, de asemenea, mai aproape de Pământ decât oricare dintre celelalte luni pline din acest an, în afară de una. Numai Luna Plină din 26 mai va fi mai mare, depășind-o pe cea din aprili

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel