Sumarul evenimentelor de azi, 9 iulie: Cele mai importante titluri ale serii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
stirea_zilei_sumar
stirea_zilei_sumar

Știreile serii, prezentate de Știri Diaspora.

-> Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, joi, în Camera Deputaților, 266 de parlamentari votând „pentru”. Vedeți -> AICI detaliile, dar și DOCUMENTUL OFICIAL.

-> Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a catalogat drept ridicolă promisiunea pe care fostul premier Viorica Dăncilă i-ar fi făcut-o lui Liviu Dragnea, de a aproba amnistia și grațierea, atenționând că românii trebuie să aibă grijă cu astfel de oameni care târguie Justiția. Vedeți aici întreaga discuție.

-> Aproximativ 260.000 de pensionari vor beneficia de tichete de masă electronice, bugetul proiectului fiind de circa 100 de milioane de euro, a declarat, joi seara, la finalul ședinței de Guvern, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

-> Premierul Ludovic Orban le-a transmis miniștrilor să mobilizeze ministerele la maximum și să utilizeze toate instrumentele legale pentru a reduce numărul infectărilor cu SARS-Cov-2: „Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea”.

-> România este, pentru a doua zi consecutiv, pe primul loc în UE la numărul de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Astăzi au fost declarate cele mai multe cazuri de în România, de la începutul pandemiei: 614 cazuri noi.

Știrile serii din DIASPORA

 

-> Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus. Vezi detalii.

-> Polițiștii spanioli au arestat trei persoane în Valencia, o femeie și doi bărbați, de origine română cu vârste cuprinse între 39 și 46 de ani. Cei trei sunt presupuşii autori ai infracțiunii de vătămare, tâlhărie, violență și intimidare, după ce au atacat, cu un ciocan, un bărbat, tot de origine română, de la care au furat 400 de euro.

-> Un autocar cu 14 români a fost implicat într-un accident mortal în аprоpiеrеа unеi bеnzinării, pe autostrada A2, în apropiere de Șumen, Bulgaria. Șoferul a murit pe loc, soția lui, în vârstă de 36 de ani, și băiețelul lor de 10 ani, au fost răniți grav. În autocarul românesc erau 14 pasageri, însă nimeni nu a fost rănit.

-> Acțiune de amploare a poliției italiene, în Genova, zilele trecute. Simultan, în România, Diicot, alături de colegi din Peninsulă, făceau mai multe descinderi. În spatele cazului, care ascunde o presupusă spălare de bani de milioane de euro, stă o grupare periculoasă, cu legături până la mafia Camorra din Italia.

-> Traian Băsescu a declarat, joi, că „dacă vom ajunge să citim cifre de o mie de îmbolnăviri pe zi, măcar simbolic ,preşedintele are obligaţia să redecreteze starea de urgenţă“. 

-> Adrian Năstase a afirmat, astăzi, în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, că Guvernul încearcă să dea imagine mai dramatică prin realizarea unui număr mai mare de teste COVID-19, iar acest lucru, subliniază fostul premier, ar putea să țină de un anumit tip de manipulare orchestrat de la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel