Adrian Năstase: „Iohannis și PNL-ul au două categorii de interese”

Adrian Năstase a afirmat, astăzi, în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, că Guvernul încearcă să dea imagine mai dramatică prin realizarea unui număr mai mare de teste COVID-19, iar acest lucru, subliniază fostul premier, ar putea să țină de un anumit tip de manipulare orcheastrat de la Palatul Victoria.

„Dacă vom face câteva sute de testări avem un anumit rezultat, dacă avem 13.000 de testări, avem până la urmă un procent de 4,6. Vă rog să calculați pentru fiecare dintre zile. Dacă vrei să dai o imagine mai dramatică faci un număr mai mare de teste. Lăsând la o parte chestia asta, care poată să țină și de un anumit tip de manipulare, chestiunile sunt serioase și trebuie tratate cu seriozitate.

Însă, aici este o chestiune pe care aș vrea să o sibliniez: și Klaus Iohannis și PNL-ul au două categorii de interese pe care doresc să le menționez. Pe de o parte, alegerile să aibă loc în acest an. E prima chestiune importantă. De ce? Pentru că situația economică la începutul anului viitor, deci în ianuarie, când se va discuta probabil noul buget, va fi extrem-extrem de dificilă și ei ar dori ca alegerile să aibă loc înainte de această operațiune foarte dură care va însemna lansarea necesară a unui program de austeritate.

Guvernul preconizează un deficit bugetar de 6,7%. Probabil că el va fi, așa cum arată Consiliul fiscal, de 8-9%. În perioada următoare și probabil începând cu anul 2021 va trebui să revenim la deficitul de 3% prevăzut în programul de stabilitate. 3% va fi probabil un bonus acceptat de Uniunea Europeană, acoperind chestiunile legate de epidemie.

Dar, va fi nevoie de o ajustare și în ceea ce privește salariile și în ceea ce privește pensiile, anvelopa salarială, dar și cheltuielile sociale și aceste lucruri vor trebui să marcheze bugetul pentru anul viitor în mod categoric. Deci, alegerile trebuie să aibă loc anul acesta, ca să nu fie pus Guvernul în situația de a participa la alegeri după un buget care va fi extrem de dur”, a spus Adrian Năstase, la Antena 3.

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy