Orban sună mobilizarea generală: „Fără milă față de cei care încalcă legea!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban le-a transmis miniștrilor să mobilizeze ministerele la maximum și să utilizeze toate instrumentele legale pentru a reduce numărul infectărilor cu SARS-Cov-2: „Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea”, a spus Orban.

„Vă transmit un mesaj foarte serios: creșterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv COVID-19 trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maximum și să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziție pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a spus Orban, joi, pe Facebook.

Acesta afirmă că majoritatea cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară, însă alții ignoră toate aceste reguli.

„Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni, care, poate și din cauza unei campanii de agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit. Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge, peste tot unde trebuie respectate reguli, respectarea acestora și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”, a mai spus Orban.

 

Orban: „Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agenții economici”

 

Orban a afirmat că în acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară, peste tot: în transportul public, în metrou, la locul de muncă.

„Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agenții economici, toți actorii instituționali, care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care asigură respectarea acestor reglementări stabilite prin lege, hotărâre de guvern, ordine de ministru, hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a mai spus premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel