Suedia. Video viral cu un medic român care îi explică fiicei cum funcționează vaccinul anti-COVID

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sibianca Laura Ghibu este medic român stabilit în Suedia și strănepoată a luptătorului pentru Unirea din 1918, Onisifor Ghibu. Un video cu modul în care îi explică fiicei sale cum acționează vaccinul anti-COVID-19 s-a viralizat și a fost preluat de autoritățile din Lombardia și de Min. Sănătății.

Videoclipul despre vaccin făcut de fetița de 12 ani a medicului român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, va fi folosit în campania de informare din Italia, iar luni a fost preluat și pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcționează vaccinul anti COVID-19. Fetița a desenat ce a înțeles, rezultatul fiind în acest video. Și Laura și Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înțeles. Desigur, copiii pot primi acest vaccin doar după împlinirea vârstei de 16 ani”, este mesajul Ministerului Sănătății din România, postat în dreptul fimului realizat de Astrid Ventimiglia, fiica medicului Laura Ghibu.

 

Copila a realizat un video cu desene și explicații pe înțelesul tuturor

 

Prima care a postat imaginile a fost medicul român Laura Ghibu, care a postat pe pagina sa de Facebook metoda inedită prin care i-a explicat copilului beneficiile vaccinului anti-COVID.

Astrid Ventimiglia și-a întrebat mama cum funcţionează vaccinul, iar după ce i s-a explicat, copila a realizat un video cu desene și explicații pe înțelesul tuturor.

 

„L-am cedat cu plăcere și GRATUIT!”

 

Imaginile au devenit virale, iar la o oră după ce a postat și varianta în limba italiană a fost Laura a fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia. Acesta i-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.

„A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere și GRATUIT!”, a spus Laura Ghibu.

Laura Ghibu Ventimiglia este descendentă a familiei lui Onisifor Ghibu. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al unuia dintre cei mai importanți luptători în realizarea Unirii de la 1918. Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, în cel de-al doilea Doilea Război Mondial. El a murit în 2020, la vârsta de 104 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel