Suedia. Sfârșit tragic pentru un tânăr român. Marcel a murit la doar 25 de ani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sfârșit tragic pentru un tânăr de 25 de ani din localitatea Chersăcosu, județul Vaslui. Marcel Romeghea, plecat la muncă în străinătate, a murit într-un accident teribil, în Suedia.

Întreaga comunitate Chersăcosu este în stare de șoc, după ce un tânăr din localitate și-a găsit sfârșitul la doar 25 de ani, într-un grav accident rutier.

Situația este cu atât mai grea pentru familia lui Marcel, cu cât, la volanul mașinii s-ar fi aflat chiar un cumnat de-al sãu. După nenorocire, șoferul ar fi fost arestat de autoritățile suedeze.

„În sat s-a aflat deja cã la volanul mașinii implicate în accident era chiar un cumnat de-al lui Marcel, care a și fost arestat pe loc, în Suedia. Rude de-ale lor au povestit cã șoferul era băut și din această cauză a și fost arestat. Ancheta va stabili ce s-a întâmplat exact. Vorbe sunt multe. Necazul e mare pentru ei, dar drama e că a murit un băiat nevinovat. Păcat, băiat tânăr, cuminte, dar fără noroc”, a spus un localnic din Chersãcosu, potrivit vremeanoua.ro.

 

Familia nu are bani să îl aducă pe Marcel acasă

 

Costurile pentru aducerea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit al tânărului depășesc posibilitățile materiale ale familiei, astfel că apropiații, dar și preotul Parohiei Pogănești, au lansat apeluri pe rețelele de socializare, pentru strângerea de fonduri.

„Dragi prieteni, vă este cunoscută durerea prin care trece în aceste zile familia Romeghia din Chersăcosu, cei care au pierdut într-un accident de mașină petrecut în Suedia pe băiatul lor Marcel, de doar 25 de ani. Cred că este datoria noastră creștinească să fim alături de ei în aceste momente grele și să sprijinim cu ce putem.

Costurile ca trupul celui decedat să fie adus în țară ajung cam la 4000 de euro, sumă greu de achitat pentru familia Romeghia. De aceea vă rog fierbinte să contribuiți, cu o sumă după puterea fiecăruia, la strângerea acestei sume.

Credincioșii din Pogănești care vor să ajute o pot face trimițând bani familiei prin mine, iar cei din Chersăcosu pot ajuta direct familia. Vă îndemn să fiți milostivi și vă mulțumesc de pe acum! Dumnezeu să răsplătească fiecăruia! Pr. Flavius IOSIF”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Parohiei Pogănești.

 

 

„4000 de euro, cât e aducerea în țară a sicriului, este enorm”

 

Nici primarul comunei Stănilești, Liviu Zaharia, nu a rămas indiferent în fața acestei tragedii. Edilul a anunțat cã va lua legãtura cu compartimentul de asistentã socialã, pentru a întocmi dosarul pentru ajutorul de urgentã.

„Foarte rău îmi pare de această situație. Sunt tinerii noștri din comună, care se duc după un loc de muncă mai bun și este foarte dureros când auzi că se întâmplă așa ceva. Imediat vorbesc cu colegii de la Asistență Socială, să vedem de dosarul prin care să acordăm un ajutor de urgență. Noi avem o hotărâre de Consiliu, care permite intervenția în astfel de cazuri, prin acordarea unei sume de bani.

În cazul de față, voi propune acordarea sumei de 2000 de lei, în primă fază. Cu siguranță și colegii consilieri sunt în asentimentul meu, că e nevoie de ajutorul Primăriei în asemenea situații. Pentru o familie care nu are posibilități materiale, 4000 de euro, cât e aducerea în țară a sicriului, este enorm. De aceea, orice mic ajutor este binevenit", a spus primarul Liviu Zaharia.

 

8 copii la părinți

 

Marcel Romeghea era necăsătorit și cel mai mai mare dintre cei 8 copii ai familiei. Voia să muncească, pentru a le face celor dragi un trai mai bun.

„Este o familie necăjită, dar care și-a văzut mereu de viața ei. Sunt oameni cuminți. Marcel, bietul de el, era necăsătorit. Voia să muncească, pentru un trai mai bun. Era cuminte. Nu a supărat pe nimeni, își vedea mereu de traiul lui. Știm că mereu spunea că vrea să plece peste hotare, să muncească și să facă viața mai ușoară pentru cei dragi", au mai spus oamenii din Chersăcosu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel