Suedia. Scandalul sexual cu prostituate românce, politicieni, preoți și vedete TV continuă: „Mi-a ars pașaportul să nu pot veni în țară“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O amplă anchetă a polițiștilor din Suedia a dus la destructurarea unei rețele de trafic de persoane în Suedia. Românce forțate să se prostitueze și-au vândut corpul unor bărbați celebri. Capii rețelei de prostituție ar fi doi români și o româncă, aflați acum în arest.

În luna mai, poliția a arestat o serie de presupuși cumpărători de sex de la prostituate românce, printre care și vedeta TV Paolo Roberto. Și președintele consiliului municipal din Kungsbacka, Hans Forsberg, sau un preot cu rang înalt au fost amendați și arestați după ce au apelat la serviciile sexuale ale unor prostituate românce.

Citește și: Suedia. Prostituate românce, în mijlocul unui scandal sexual: Sunt implicați preoți, politicieni și vedete TV

 

Ulterior, doi cetățeni români, de 26 și 29 de ani, acuzați de proxenetism în acest dosar, au fost arestați pe aeroportul Skavsta din orașul Nyköping, în timp ce încercau să părăsească țara. În acest caz a fot reţinută şi o româncă de 24 de ani, care a fost anchetată și în Italia. Cei 3 români sunt cercetați pentru trafic de persoane, proxenetism și alte fapte grave.

Românul de 26 de ani suspectat că a acționat ca proxenet, este în arest și este cercetat acum și pentru că ar fi distrus cel puțin unul dintre pașapoartele femeilor, astfel încât aceasta să nu poată părăsi Suedia. El a încercat de mai multe ori să fie eliberat, iar în urmă cu câteva zile a făcut din nou apel pentru măsura arestării. 

Citește și: Suedia. Scandalul sexual cu prostituate românce, noi detalii: Proxenetă „legată de mafia română“, judecată și în Italia

 

Bărbatul este anchetat, printre altele, că în timpul unei lupte cu una dintre prostituatele românce, i-a distrus pașaportul acesteia. Avocatul său subliniază că femeia nu l-a acuzat în mod direct pe tânărul de 26 de ani ca fiind persoana care a distrus pașaportul.„Dacă nu este în Suedia, în mod evident a fost în măsură să-și folosească pașaportul. Având în vedere actuala pandemie, este imposibil să plece din Suedia fără pașaport valabil”,  arătat avocatul apărării. Procurorul Paulina Brandberg nu a dorit să ofere alte detalii din dosar, dar arată că nu a fost convinsă de depozițiile românului, informează Expressen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel