Suedia. Scandalul sexual cu prostituate românce, noi detalii: Proxenetă „legată de mafia română“, judecată și în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi cetățeni români, de 26 și 29 de ani, acuzați de proxenetism, au fost arestați pe aeroportul Skavsta din orașul Nyköping, în timp ce încercau să părăsească țara. Ulterior, în acest caz a fot reţinută şi o româncă de 24 de ani. Femeia a fost anchetată și în Italia.

Câțiva „cumpărători de sex“ celebri au fost arestați  de poliție în Suedia. Printre ei nume celebre: vedeta de  televiziune Paolo Roberto, de 51 de ani, fost boxer. Și președintele consiliului municipal din Kungsbacka, Hans Forsberg, sau un preot cu rang înalt au fost amendați și arestați după ce au apelat la serviciile sexuale ale unor prostituate românce.

Anchetele au dezvăluit, treptat, o încrengătură periculoasă a traficului de persoane și trei presupuși proxeneți români au fost arestați: doi bărbați, de 26 și 29 de ani, suspectați de trafic de persoane și de calomnie.  Ulterior, o româncă de 24 de ani a fost arestată pe aeroportul din Malmö, suspectă în același caz. 

Potrivit Expressen, „femeia a fost cercetată anterior de poliția italiană și este legată de mafia română“. Potrivit publicației suedeze, încă de anul trecut suspecta româncă a fost cercetată în Italia pentru infracțiuni similare.

Relație înfiripată între români, în avion: „Nu știa că ea ar fi fost implicată în prostituție”

 

O desfășurare de forțe ale poliției a avut loc în nordul Suediei, fiind aresta aproximativ zece persoane, toate conectate la aceeași rețea criminală. În urma anchetei, poliția a descoperit, printre altele, o încrengătură de proxenetism, tâlhării violente și spargeri la domiciliu, potrivit presei italiene. 

"Nu pot să comentez nimic", spune avocatul Robert Ataseven, care o apără pe femeie pentru acuzațiile care i se aduc în Suedia.

Ancheta preliminară în cazul prostituției cu ramificații la vârf este condusă de procurorul Paulina Brandberg, la unitatea națională împotriva criminalității internaționale și organizate. Nici ea nu vrea să comenteze conexiunile mafiote. „Încercăm acum să cartografiem sfera acestei afaceri,  care bănuim că a fost desfășurată în jurul traficului de persoane. Încă nu știm câte femei au fost expuse sau dacă au fost mai multe adrese. Mai avem multe de făcut“, a declarat ea pentru presa suedeză. 

Bărbatul în vârstă de 26 de ani a încercat din nou ca Înalta Curte să anuleze arestarea. Un apel al avocatului său descrie cum românul de 26 de ani a început o scurtă relație cu românca pe care a întâlnit-o în avionul din Suedia. „Nu știa că ea ar fi fost implicată în prostituție”, scrie avocatul. Înalta Curte a respins însă recursul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel