Suedia. Românce, forțate să se prostitueze de o familie: Amenințate și bătute

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime

O familie din Bacău este cercetată pentru racolarea unor tinere și obligarea acestora să se prostitueze în străinătate. Fetele erau bătute, iar actele de identitate le-au fost confiscate.

Polițiștii din Bacău au făcut două percheziții în orașul Bacău şi au audiat patru persoane, ridicând, în același timp, mai multe documente cu valoare probatorie, 250 de euro şi două telefoane mobile.

Potrivit IGPR, din probe a reieșit că, anul trecut, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, au făcut trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării ar fi racolat, în România, și transportat, în mai multe țări din UE, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

„Tinerele ar fi reclamat faptul că au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției, fiind transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția. Acestora li s-ar fi reținut actele de identitate și li s-ar fi aplicat corecții fizice”, transmite Poliția.

O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar. De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la sediul DIICOT Bacău pentru continuarea cercetărilor, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel