Suedia. Doi morţi şi o persoană ranită înaintea unui concert dedicat grupului ABBA

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Suedia. Doi morţi şi o persoană ranită, înaintea unui concert-tribut dedicat grupului ABBA
Suedia. Doi morţi şi o persoană ranită, înaintea unui concert-tribut dedicat grupului ABBA

Două persoane au murit şi o a treia a fost rănită după ce un spectator a căzut de la etajul al şaptelea al unei săli de concerte din Suedia peste public, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei din oraşul Uppsala, citat de CNN.

Incidentul s-a produs marţi seară, 2 noiembrie, cu aproximativ 30 de minute înaintea unui concert-tribut în cinstea trupei ABBA, care urma să înceapă la ora locală 19:30, a precizat acelaşi purtător de cuvânt, conform Agerpres.

Potrivit estimărilor, aproximativ 1.000 de persoane se aflau în Sala de Concerte şi Congrese din Uppsala, un oraş aflat la 70 de kilometri nord de capitala Suediei, Stockholm. Aceștia s-au reunit pentru a lua parte la evenimentul muzical, potrivit Poliţiei locale.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de începerea concertului, când un bărbat de aproximativ 80 de ani a căzut de la etajul al şaptelea peste alți doi spectatori. Aceștia, un bărbat şi o femeie, ambii în jurul vârstei de 60 de ani, care se aflau la parterul sălii, au fost răniți în urma impactului cu bărbatul în vârstă de 80 de ani care a căzut în gol de la etaj.

 

Doi morți și un rănit în urma incidentului



Cei doi bărbaţi au murit, iar femeia accidentată a fost transportată imediat la spital. Aceasta nu a suferit răni care să îi pună viaţa în pericol, a anunţat Poliţia suedeză.

De asemenea, poliţiştii fac verificări și investighează circumstanţele în care s-a produs incidentul. Identitatea celor trei persoane implicate în acest accident nu a fost dezvăluita de către autorități.

 

Grupul ABBA se reunește: Album nou după 40 de ani

 

Grupul pop Abba și-a surprins fanii în luna septembrie, când a anunțat un nou album după 40 de ani, Abba Voyage, care va fi lansat în noiembrie, înainte de un set „revoluționar” de concerte în care avatarurile virtuale ale celor patru vor cânta hituri precum Mamma Mia și Waterloo, anunță BBC.

Cvartetul, care s-a despărțit în 1982, a înregistrat 10 piese noi, dintre care două au fost prezentate în premieră în cadrul unei conferințe de presă transmisă joi în întreaga lume.

Primul, I Still Have Faith In You, este o baladă care prezintă legătura dintre cei patru membri ai trupei. „Când Benny a cântat melodia, știam doar că trebuie să fie despre noi”, a spus Bjorn Ulvaeus, explicând originile melodiei.

Cea de-a doua piesă, Don't Shut Me Down, este o piesă ușor melodramatică, în linia clasicului The Day Before You Came.

Ambele melodii vor apărea pe Abba Voyage când va fi lansat pe 5 noiembrie, țintind vânzările profitabile de Crăciun. Discul va include chiar „o mică melodie de Crăciun”, a spus Benny, precum și „o serie de melodii pop”.

 

Grupul ABBA se runește

 

El a adăugat: "Cred că este destul de bine. Am făcut cât de bine am putut, la vârsta noastră."

Reuniunea părea, de mulți ani, puțin probabilă. În 2000, trupa a refuzat un turneu care trebuia să le aducă 1 miliard de dolari.

Noile piese ale trupei vor fi, de asemenea, redate în timpul concertului virtual al formației, intitulat Abba Voyage, care va începe anul viitor într-o arenă special construită din estul Londrei.

Cântând șase nopți pe săptămână, turneul va include versiuni digitale ale membrilor trupei, însoțite de o trupă live care interpretează 22 dintre cele mai mari hituri ale lor.

Așa-numitele „Abba-tars” au fost proiectate de Industrial Light and Magic, compania de efecte vizuale fondată de creatorul Star Wars George Lucas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel