SUA: Un medic a prescris marijuana unui copil de 4 ani

Narcis Popa / 28 ian 2019, 19:53 Salveaza PDF Comentarii

Un medic din Hollywood a rămas fără licenţă de practică după ce a diagnosticat greşit un băieţel în vârstă de patru ani şi a recomandat tatălui acestuia să îi administreze marijuana în prăjituri pentru a-i controla problemele de comportament, potrivit raportului unui consiliu medical din California, citat luni de DPA.

Doctor William Eidelman, specialist în medicină naturistă, a diagnosticat un băieţel în mod necorespunzător cu tulburare de deficit de atenţie (ADD) sau tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) şi tulburare bipolară şi i-a prescris acestuia marijuana, a concluzionat consiliul medical luna trecută.

Licenţia lui Eidelman a fost suspendată începând cu data de 4 ianuarie, însă medicul susţine că aceasta este încă activă şi îşi exercită în continuare meseria.

Măsura punitivă a fost luată după ce Eidelman a recomandat tratamentul cu marijuana tatălui unui băieţel care prezenta probleme de comportament la şcoală şi a fost adus la medic în septembrie 2012, conform raportului consiliului medical.

În document se precizează că mare parte din activitatea lui Eidelman constă în prescrierea tratamentului cu marijuana medicală pentru pacienţii săi, practică începută în 1997, la scurt timp după ce acest stat american a legalizat utilizarea acestui drog în scopuri medicale.

După o consultaţie de 30 de minute, medicul a notat că băieţelul manifestă ''o combinaţie probabilă de ADD/ADHD şi tulburare bipolară'' şi ar trebui să ''încerce canabis în cantităţi mici în prăjituri''.

Anterior, medicul recomandase marijuana şi tatălui copilului pentru ADHD şi tulburare bipolară, potrivit raportului.

Consiliul a concluzionat că Eidelman a fost ''extrem de neglijent'' în determinarea diagnosticului băieţelului fără a se consulta în prealabil cu un psihiatru şi fără a aduna mai multe informaţii de la cadrele didactice sau de la tatăl copilului.

''Doar problemele de comportament... nu susţin nicinul dintre diagnostice'', a subliniat comisia. ''Faptul că 'era agitat' şi 'avea dificultăţi în a sta liniştit' constituie un posibil indiciu de ADHD, însă de vină ar putea fi pur şi simplu faptul că un preşcolar nu este bucuros să parcurgă numeroşi kilometri cu maşina pentru un consult medical'', se arată în raport.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy