SUA: Un bărbat înarmat a deschis focul într-o fabrică din Maryland, omorând trei persoane

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un bărbat înarmat a deschis joi focul asupra colegilor săi într-o fabrică din nordul statului Maryland, ucigând cel puțin trei persoane și rănind grav o a patra, înainte de a fi reținut după un schimb de focuri cu poliția, relatează Reuters.

Atacatorul, în vârstă de 23 de ani, care nu a fost identificat de poliție, a fost rănit într-un schimb de focuri cu un polițist în timp ce încerca să fugă cu o mașină, a declarat șeriful comitatului Washington, Douglas Mullendore, într-o conferință de presă.

 

Încă un caz de împușcătri în America s-a sfârșit cu 3 victime și un rănit

 

Atât suspectul, cât și polițistul au fost transportați la un spital local pentru a fi tratați pentru răni prin împușcare, în cel mai recent caz dintr-o serie de împușcături în masă care afectează Statele Unite.

Mullendore a refuzat să detalieze circumstanțele sau posibilele motive care au stat la baza atacului, dar a declarat că atacatorul și toate victimele sale erau angajați ai companiei Columbia Machine din Smithsburg, în nordul statului Maryland, în apropiere de granița cu statul Pennsylvania.

Un purtător de cuvânt al Columbia Machine a declarat că firma cooperează cu autoritățile în ancheta lor privind atacul, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Compania furnizează echipamente de fabricare a betonului către clienți din peste 100 de țări. Birourile din Baltimore ale FBI și U.S. Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives au declarat că au trimis agenți la fața locului.

Nou atac armat în SUA: Trei morţi şi 11 răniţi într-un incident în plină stradă în Philadelphia

 

În urmă cu mai puțin de o lună a fost un atac armat periculos în Texas

 

La sfârșitul lunii trecute, un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din Uvalde, Texas, ucigând 19 elevi și doi profesori. citeste mai departe

Crimele din Uvalde și un atac armat în masă la o băcănie din Buffalo, New York, soldat cu 10 morți, au determinat noi eforturi în Congresul SUA pentru a adopta legi federale mai stricte privind controlul armelor de foc.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Joe Biden a lansat un apel Congresului american pentru a găsi o modalitate de a restrânge vânzarea puştilor de asalt şi i-a criticat, la aproape zece zile după masacrul a 19 copii şi doi profesori într-o şcoală din Texas, pe parlamentarii republicani care se opun acestui lucru, notează AFP.

Atac armat într-un spital din Tulsa. Cel puţin trei morţi; suspectul a decedat (poliția)

 

Joe Biden: "Câte alte măceluri suntem gata să acceptăm?"

 

"Câte alte măceluri suntem gata să acceptăm?", a întrebat preşedintele american, repetând, în cadrul acestui discurs de la Casa Albă adresat naţiunii, că s-a "săturat" de aceste atacuri armate repetate care îndoliază America.

Joe Biden a cerut interzicerea la nivel naţional a vânzării puştilor de asalt semiautomate, ca între 1994 şi 2004. Dar, conştient de dificultatea adoptării unei astfel de măsuri în Congres, unde partidul său are doar o foarte mică majoritate, el a nuanţat: "Trebuie măcar să creştem vârsta minimă legală" pentru procurarea unor astfel de arme, de la 18 la 21 de ani

Citește continuarea: Joe Biden lansează un apel pentru limitarea vânzării puştilor de asalt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel