SUA. Trump, motiv de gâlceavă într-o familie româno-americană: „Aici este buba, cum spunem noi în România”

Simona, o româncă stabilită de 20 de ani în SUA, este democrată şi crede că protestele antirasism sunt justificate. De cealaltă parte, Mark, soţul ei, care este republican, susţine măsurile adoptate de guvern.

Protestele din SUA sunt văzute diferit de Simona, o româncă stabilită de 20 de ani în Las Vegas, şi de soţul ei, Mark, un american a cărui afacere este afectată de criza COVID-19.

Mark crede că mişcările ar fi o conspiraţie împotriva lui Donald Trump, care a deranjat cu discursul său „puternic”.

De cealaltă parte, Simona consideră că preşedintele a „împroşcat cu noroi toate valorile de bază “ şi a încurajat discriminarea.

 

„Să găseşti problemele şi să le rezolvi”

 

„Cred că dacă ajungi în <mlaştina> de la Wasihington şi nu urmezi regulile, pe care el nu le-a urmat (Donald Trump - n.r.), provoci probleme. (...) De aceea sunt sută la sută sigur că să scoţi forţele militare, şi să diminuezi manifestările ilegale, să laşi protestele paşnice, să găseşti problemele şi să le rezolvi”, spune Mark Ott, care este cetăţean american.

Soția sa, Simona Mitrică Ott, este de altă părere.

„Nu sunt de părere că ce se întâmplă acum este o conspiraţie. (...) Acest sistem pus la punct cu foarte mulţi ani în urmă a dus la discriminări când vine vorba să iei un credit sau să mergi la o şcoală mai bună sau când vine vorba să primeşti o educaţie mai bună. Şi, de fapt, aici este , cum spunem noi în România”, a spus și românca stabilită în SUA.

Atât Simona, cât și soțul ei, Mark, condamnă, însă, actele de vandalism, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy