SUA. ROMÂN, surprins de CUTREMURUL foarte puternic: „Lucrurile cad la pământ!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În sudul Californiei a fost declarată stare de urgenţă, după ce regiunea a fost lovită de un nou cutremur foarte puternic, în această dimineaţă. Seismul a avut o magnitudine de 7,1 şi s-a produs în aceeaşi zonă afectată joi de un seism de 6,4. 

De 10 ori mai puternic decât cutremurul de pe 4 iulie, cel de acum s-a produs la o adâncime foarte mică, doar 900 de metri. A zguduit casele din temelii, a crăpat pereţii unora dintre ele şi a rupt ţevi de gaze, provocând incendii.

Pământul s-a mişcat aproximativ un minut, iar bucăţi mari de stâncă au căzut pe şosele şi au blocat circulaţia. Din fericire nu au existat victime, doar câţiva oameni care au fost răniţi uşor. Seismul a fost urmat de 16 replici de magnitudine 4 sau mai mult.

Printre cei care au trait pe viu cutremurul a fost şi un român care participa la un turneu de poker în Las Vegas. „Cutremur uriaş! Lucrurile cad la pământ. Priviţi cum se mişcă toată scena, totul se mişcă!", spunea acesta, potrivit Digi 24.

Asta în timp ce alţii au fost surprinşi de cutremur în timp ce asistau la spectacole... sau la meciuri de baschet.

Cutremurul s-a produs la doar câteva ore după ce experţii americani au avertizat că după seismul de 4 iulie, există pericolul real al unui nou cutremur şi mai mare în sudul Californiei, zonă în care locuiesc 20 de milioane de oameni. Cutremurul de Ziua Naţională a fost urmat de peste 1.400 de replici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel