SUA. Român, blocat de 2 luni în Insulele Cayman: „Am un mesaj pe cât mai simplu cu putință”

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tânăr român este blocat, de mai bine de două luni, în Insulele Cayman, aflate în largul coastelor sudice ale SUA, în apropiere de Cuba.

Ovidiu Pânzariu a mers la muncă pe această insula exotică, unde a lucrat pentru un renumit lanț hotelier. Odată cu izbucnirea pandemiei, însă, și-a pierdut locul de muncă, iar toate zborurile către Europa au fost anulate. În aceeași situație se află câteva sute de alți lucrători blocați pe această insulă, printre care și zeci de români.

„În aceste două luni”, spune Ovidiu, „nu am primit niciun fel de ajutor de la autoritățile române. Totul este nesigur și avem nevoie ca statul român să spună o dată exactă la care își va deschide spațiul aerian pentru a ne putea întoarce acasă.

Pe 22 martie a fost ultimul zbor care a plecat din Insulele Cayman. De atunci tot încercăm să căutăm zboruri. Situația e ca a tuturor românilor care sunt plecați și care nu pot veni acasă...”, transmite tânărul român blocat în Insulele Cayman încă din luna martie.

 

Românul a avut noroc cu chiriaEl a explicat că a avut noroc cu chiria, pentru că angajatorul a acoperit o parte din costuri, însă e dificil să revină în țară, pentru că zborul spre România depinde de UK.

Întrebat dacă autoritățile române i-au oferit un sprijin, Ovidiu Pânzariu a răspuns: „Un demers clar e prea mult spus. Am avut o discuție cu cineva din ambasada României din Marea Britanie și mi s-a spus că în cel mai bun caz ei pot să îmi dea informații în legătură cu niște zboruri care să ocolească Marea Britanie.

Ei aveau informații încă de acum o săptămâna că zborurile spre România vor fi anulate încă 15 zile. Mi-au dat informații în legătură cu încă alte două zboruri pe care aș putea să le cumpăr, dar asta nu m-a ajutat”.

 

„Este foarte frustrant”Iată ce mesaj are romanul, potrivit Ziare.com, pentru autoritățile din țară:

„Am un mesaj pe cât mai simplu cu putință. Să ia o decizie și să se țină de ea. Aici sunt deja anumiți oameni, companii și inclusiv guvernul caymanez care ne ajută activ în a ajunge acasă. Numai că ei nu au nicio putere atât timp cât granițele sunt închise.

Dacă tot spui că le deschizi la 15 mai, apoi la 29 mai, după aceea la 15 iunie. Nu se poate să cumpărăm bilete mereu și după aceea să se anuleze. Dacă ar avea un mesaj consistent și clar, de exemplu, ca acum la 15 iunie se vor deschide granițele, ar fi OK, mai ales că am putea ajunge acasă.

Este foarte frustrant să știi că ai biletul luat și că nu poți zbura spre casă, pentru că mereu se reevaluează regulile de venit acasă și regulile aeriene”.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy