SUA înregistrează cel mai mare număr de infectări zilnice. Mai multe state au amânat ridicarea restricţiilor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele unite ale Americii înregistrează cel mai mare număr de infectări zilnice cu Covid-19. Autoritățile americane au anunțat, vineri, aproape 40.000 de cazuri noi de coronavirus ce au fost depistate în ultimele 24 de ore. 

 

Astfel, bilanțul total al îmbolnăvirilor de SARS-CoV-2 depășește 2,5 milioane. Dublu față de a doua cea mai afectată țară de Covid-19 din lume – Brazilia, care înregistrează 1,2 milioane de oameni infectați cu virusul chinez.

Autoritățile sanitare din SUA au anunțat 39.327 de noi cazuri de coronavirus. Cifra depășește recordul anterior de 38.115, înregistrat miercuri, transmite Washington Post.

Pentru că noile cazuri de Covid-19 sunt în creștere, state precum Texas, Arizona, Florida şi New Mexico au întrerupt planurile de ridicare în etape a restricţiilor. Spre exemplu, în Texas, joi,  au fost raportat un număr record de 5.996 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor cu Covid-19 în SUA. De la începutul pandemiei de coronavirus, autoitățile americane au raportat peste 2.500.000 de cazuri de infectare. Dintre aceste persoane, aproape 1.053.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, au fost întregistrate aproximativ 127.000 de decese din cauza Covid-19. În acest moment, internați la secțiile de terapie intensivă mai sunt 16.000 pacienți cu Covid-19, iar la nivel național sunt peste 1,3 milioane de cazuri active de coronavirus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel