SUA autorizează primul test COVID-19 la domiciliu

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a autorizat vineri primul test la domiciliu folosind o probă de salivă pentru a detecta noul coronavirus, după ce a autorizat teste începând cu prelevări din nas făcute la domiciliul, relatează AFP. 

Autorizarea de urgenţă a fost emisă pentru un laborator al Universităţii Rutgers. Pacienţii vor putea solicita o trimitere pentru test, vor primi o trusă la domiciliu, apoi îşi vor preleva singuri saliva şi o vor trimite la laborator pentru analiză.

''Aceasta este o nouă opţiune de prelevare simplă, sigură şi practică a eşantioanelor necesare testului, fără să fie nevoie de deplasare la un medic, la spital sau la un loc de testare'', a afirmat directorul FDA, Stephen Hahn, potrivit Agerpres.

FDA a autorizat 80 de teste până în prezent, majoritatea în laboratoare private şi publice şi centre de cercetare.

La 20 aprilie, agenţia a autorizat unul dintre cele mai mari lanţuri de laboratoare din Statele Unite, LabCorp, să analizeze probele prelevate la domiciliu de la pacienţi, după ce laboratoarele au demonstrat că calitatea testului este echivalentă cu cea a testelor făcute în laboratoare, ceea ce înseamnă că eşantioanele nu au fost degradate în timpul transportului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel